www.endustriweb.com
LEROY-SOMER

Dyneo® kalıcı mıknatıslı motora geçmek bir balık yemi üreticisine her yıl en az 135,000 kWh tasarruf sağlıyor

Danimarka merkezli bir su ürünleri yemi uzmanı, ana ekstruderindeki eskimiş ve hasarlı DC motorunu Nidec gruba bağlı Leroy-Somer tarafından sunulan Dyneo® motoruyla değiştirdi. Bu yatırım, şirketin enerji maliyetlerinden önemli bir yıllık tasarruf yapmasını sağlıyor.

Dyneo® kalıcı mıknatıslı motora geçmek bir balık yemi üreticisine her yıl en az 135,000 kWh tasarruf sağlıyor
Kültür balıkçılığı olarak da bilinen su ürünleri yetiştiriciliği hızla büyüyen bir pazar. Hem tatlı su hem de tuzlu su için balık yemi üreten Aller Aqua gibi şirketler ise bu büyümeden faydalanmak için sürekli olaeak üretim teknolojileri ve süreçlerini geliştirmenin yollarını arıyorlar. Genel merkezi Danimarka’nın Kolding şehri yakınlarındaki Christiansfeld’de bulunan Aller Aqua, dünyada 60 ülkeye ürün ihraç eden 50 yıllık bir şirket ve şirketin Danimarka, Polonya, Almanya ve Mısır’da fabrikaları bulunuyor.

30 farklı balık türü için yem üreten şirketin ürün yelpazesi bir hayli geniş. Bunun bir sonucu olarak üretim takvimi yoğun, ki Christiansfeld’deki ana ekstrüderlerden birinin DC motoru değiştirilmesi gerektiğinde şirketin potansiyelini en üst seviyeye çıkarma arayışının sebebi de tam olarak bu.

“Yem pişirme işlemi enerji gerektiren bir süreç olduğundan, Aller Aqua yeni motor çözümünde enerji verimliliğine ayrı bir ilgi duymaktaydı,” diyor Nidec Industrial Automation – Drives & Motors Technology Satış Müdürü Carl Erik Niemann. “Bu yatırımın rekabetçiliği ve sürdürülebilir gelişmeyi arttıracağını biliyorlardı.”

Pazarın etraflıca bir değerlendirmesini yaptıktan sonra, şirket 310 kW (2400 RPM) Dyneo® kalıcı mıknatıslı senkron motorda karar kıldı. IE4 gereksinimlerinin bile ötesine geçen bir verimlilik seviyesiyle, bu seçenek her yıl en az 135,000 kWh elektrik tasarrufu sağlayacak.

“Enerji performansının da ötesinde, Aller Aqua artık artan makine elverişliliği ile bağlantılı olarak bakım maliyetlerinden de önemli bir tasarruf sağlayabilecek,” diyor Niemann. “Bir önceki DC motoru, aşınma parçalarından oluşan bir fırça ve kolektör sistemine sahipti.”

Dyneo® motorunun kullanılması ayrıca yerel servis merkezi Ølgod Elektro’nun da değiştirilen IP23 DC motorunun ihtiyaç duyduğu soğutma/havalandırma devresini ortadan kaldırarak var olan kurulumu basitleştirmesini sağladı.

Dyneo<sup>®</sup> kalıcı mıknatıslı motora geçmek bir balık yemi üreticisine her yıl en az 135,000 kWh tasarruf sağlıyor

Leroy-Somer’in sunduğu Express Availability’nin bir parçası olarak, Dyneo® LSRPM motoru kompakt veya IEC standart versiyonda sunuluyor. Çözüm kolay uygulanabiliyor ve hızı bir yatırım getirisi sunuyor , ki Aller Aqua için bu 3 yıldan az bir süre.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers