www.endustriweb.com
CIAT

COADIS MEDICAL COMFORT

Bir hava filtresine sahip olan Coadis Medical Comfort, hastane odalarına özel tasarlanmış olan piyasadaki tek konfor ünitesidir. Medical Comfort mümkün olan en iyi sağlık emniyetini sağlayarak en zorlu hava kalitesi gerekliliklerine cevap verir. Bina içerisinde enerji performansını en üst seviyeye çıkarırken aynı zamanda hastalar için en iyi termal ve akustik konfor seviyelerini sunar.

COADIS MEDICAL COMFORT
Coadis Medical comfort bir klima ve arıtma terminali ünitesidir. Kompakt ve gizlenebilir özellikli olan ünite benzersiz bir hepsi-bir-arada difüzyon sistemini bünyesinde barındırarak hastane odalarının giriş koridorlarındaki asma tavanlara kurulabilir ve yerden tasarruf edilir.

Coadis Medical Comfort en üst seviyede hava hijyeni ve kalite seviyesi sağlar. Bünyesinde taşıdığı CIAT’ın benzersiz ARITMA fonksiyonu ile PM2.5 partiküllerinin sağlık üstündeki zararlı etkilerini bertaraf eder.

Bu ARITMA fonksiyonu üç temel unsura dayanmaktadır:
— PM2.5 partiküllerini 30 dakikada %90 oranında azaltma kapasitesine sahip bir filtre,
— Asma tavanlarda mevcut olan bakterilerin girişini önleyen korumalı bir hava girişi,
— Havanın kusursuz bir şekilde karıştırılması ve arıtılmış havanın odaya optimum seviyede ve düzenli bir şekilde dağıtılması.

Bütün bunlar odanın bir bütün olarak arıtıldığı ve ortamın şehrin kirliliğine, bakımı iyi yapılmayan boru hattına ve inşaat malzemelerinin havaya karışmasına karşı korunduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca, drenaj tepsisindeki su birikintisinden kaynaklanan potansiyel bakteri üremesi risklerini önlemek için üniteye “yoğuşmasız” fonksiyonu dâhil edilmiştir. Su sıcaklıklarının arttırılması ve hava sıcaklığının çiğ oluşma noktasının üstünde kalması suretiyle yoğuşma oluşmasının önlenmesi amacıyla, atanmış bir prob soğuk su kontrolünün sürekli ayarlanmasını sağlamak için MMS’ye (Bina Yönetim Sistemi) bilgi gönderir. Son olarak, Coadis Medical Comfort çevreci tasarım yaklaşımı ile tasarlanmış olup filtre kullanım ömrünün dolmasından sonra malzeme ayırma ihtiyacı olmaksızın %100 yanar.

Coadis Medical Comfort enerji verimliliği sağlamak için tasarlanmıştır. Öncelikle, ünite 13 veya 14 °C gibi yüksek soğuk su sıcaklıklarında çalışmaktadır. Bu da enerjiden tasarruf edilmesini sağlamaktadır: Yoğuşmanın engellenmesi, ünitenin kurulduğu bölgeye bağlı olarak %15 ilâ %30 arasında enerji tasarrufu sağlamaktadır. Yüksek su sıcaklıkları soğuk su üretme tesisinin elektrik tüketimini kurulu bir güç kaynağında %15 ilâ %18 oranında azaltmaktadır. “Free-cooling” modunda çalışma çoğu zaman mümkündür. Dışarının sıcaklığı düşük olduğunda, Free-Cooling modülleri bina dışından fanlarla çekilen soğuk havayı kullanarak dondurma devresini başlatmaksızın soğutma sağlar. Ayrıca yeni HEE (Yüksek Enerji Tasarrufu) fan türbinleri kullanılmaktadır. Türbinlerin pervaneleri optimize edilmiş profillere sahip olup motor elektriği tüketimini %5 ilâ %10 oranında azaltmaktadır. Fırçasız teknolojiyle donatılmış bir HEE motoru isteğe bağlı olarak mevcut olup 0,3 W/m2’nin altında elektrik tüketim sağlamak için motor gücünü 4’e bölmektedir. Üçüncüsü, V3000 elektrik kontrolü isteğe bağlı R1E temiz hava damperi ile birlikte gece veya gündüz oluşuna göre odaya verilen temiz hava akışını optimize eder ve özellikle geceleri, hastanın odada tek başına olduğu zamanlar aşırı enerji tüketimini önlemek için hava akışını azaltır.

Coadis Medical Comfort ayrıca kullanıcıya benzersiz seviyede termal ve akustik konfor sunar. Termal konfor ünitenin CIAT tarafından kullanılan Coanda etkisi sistemi ile arttırılmaktadır; bu sistem hava akımının tavana çıkıp daha sonra duvarlardan aşağıya akmasını sağlayarak konfor alanında cereyan oluşmasını önler. Difüzyonun kontrolü her türlü aşırı hava hareketini bertaraf ederek bulunan alanda sıcaklıkların düzenli olmasını sağlar. V3000 elektronik kontrol sistemi ayrıca her bir odada 0,1°C kesinlikle ayrı ayrı sıcaklık kontrolü sağlamaktadır.

Ünitenin akustik konforu hastaların deliksiz bir uyku çekmesi açısından temel önceliğe sahiptir. Tümleşik akustik yalıtım ile çok hızlı bir motor hastalar için son derece düşük gürültü seviyeleri sağlar (düşük motor hızında NR<15 ).

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers