www.endustriweb.com
British Steel

BRITISH STEEL, FİLMAŞİN ÜRETİMİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN 50 MİLYON POUND YATIRIM YAPTIĞINI DUYURDU

British Steel bugün filmaşin üretimini geliştirmeye ayırdığı 50 milyon pound (56 milyon Euro) ile son on yıllık süreçte üretim operasyonlarına yaptığı en büyük yatırımı duyurdu.

BRITISH STEEL, FİLMAŞİN ÜRETİMİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN 50 MİLYON POUND YATIRIM YAPTIĞINI DUYURDU
Resim detayları: Scunthorpe kentindeki British Steel’de üretilen filmaşin

Söz konusu yatırım, İngiltere'nin Scunthorpe kentindeki genel merkezde üretilen filmaşin kalitesini ve çeşitliliğini önemli ölçüde artıracak ve şirketin mevcut pazarlarda büyümesine ve İngiltere’nin içinde ve dışında yeni pazarlara adım atmasına olanak sağlayacak.

Yeni tesis, daha sıkı toleranslarla birlikte daha geniş boyut aralıklarında üretime (28 mm'ye kadar) yüzey koşullarında ve mikro yapısal özelliklerde iyileştirmelere olanak tanıyacak.

British Steel’in ilk üç yıl boyunca sermaye projelerine yaptığı 120 milyon pounda ek olan bu yatırım, aynı zamanda Hollanda merkezli yüksek kaliteli filmaşin üreticisi FNsteel şirketi satın alındıktan sekiz ay sonra gerçekleştirildi.

British Steel Genel Müdür Yardımcısı Paul Martin konuya ilişkin şunları aktardı: “Bu işimizin geleceğine yönelik büyük bir yatırım olmakla birlikte, müşterilere daha yüksek teknik özelliklere sahip bir çelik ve çok daha çeşitli ve yüksek kaliteli ürün yelpazesi sunma kararlılığımızı destekler nitelikte.

“Bu sadece iç pazara hizmet verme kabiliyetimizi arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda daha rekabetçi bir ihracatçı olmamızı ve British Steel’in şirket stratejimiz doğrultusunda büyümesini hızlandıracaktır.”

Yatırım, Primetals tarafından şu anki fabrikada tasarlanan ve kurulan yeni bir modern filmaşin hattı yaratacak. Çalışmanın bu yaza başlaması planlanıyor. Yeni operasyon ise 2019 sonbaharında devreye alınacak. Yeni laboratuvarlar açıldı ve bu sayede fabrikanın dünya standartlarında test tesislerine sahip olması sağlanıyor. 300 kişi istihdam eden mevcut filmaşin tesisi, kurulum boyunca normal şekilde çalışmaya devam edecek.

Paul ayrıca şunları söyledi: “Bu fabrika iyileştirmesi British Steel şirketinin kalite, yenilik ve ürün geliştirme ile yan yana anılmaya devam etmesini sağlayacaktır. Filmaşin faaliyetimizin sipariş defteri giderek daha da kabarıyor ve bu yatırım sayesinde özellikle otomotiv sektöründeki müşterilerin talebi olan daha düşük toleranslar ve iyileştirilmiş yüzey kalitelerini garanti ederek ürün geliştirebileceğiz.”

“Buna benzer yatırımlar yapmaya devam ederek ve Fnsteel gibi tamamlayıcı işletmeleri bünyemize katarak tüm dünyada çok daha fazla işletmenin çelik tedarikçisi olmayı amaçlıyoruz.”
British Steel filmaşin lastik teli, yatak yayı, petrol kulesi demirlemesi ve köprü kablolama da dahil olmak üzere binlerce farklı uygulamada kullanılıyor. Bunun yanı sıra ataç, somun ve cıvata, araba yayları ve şampanya mantarlarının etrafındaki küçük tel kafeslerde de kullanılmaktadır.

British Steel Filmaşinden Sorumlu Müdür Richard Sims konuyla ilgili şunları paylaştı: “ Bizim filmaşinlerimiz, insanların işe gittiği arabalarından veya otobüslerden, gece uyudukları yatağa kadar pek çok kullanım alanıyla onların günlük yaşantılarında büyük bir rol oynuyor. Halihazırda en geniş kullanımlı ürünlerden bir tanesi ve bu yüzden bu yatırım sadece müşterilerimize değil aynı zamanda milyonlarca son kullanıcıya da önemli iyileştirmeler sağlayacaktır.

Yetenekleri ve müşteri memnuniyetine olan adanmışlıkları sayesinde bizlere böylesine bir güven ortamında yatırım yapmamıza olanak sağlayan çalışanlarımız için de bugün çok önemli. Birlikte yeni bir üretim hattı oluşturmak ve bu yatırımın bize sunduğu yeni marketlere girmek için sabırsızlanıyoruz. “

British Steel hakkında önemli bilgiler

-British Steel’in Scunthorpe filmaşin tesisi 1976 yılında açıldı
-Yılda 0,5 mm artışlarla 5,5-17,0 mm arasında değişen bir milyon filmaşin üretmektedir.
-Süreçler arasında şunlar yer almaktadır:
-Bağlantı elemanları ve sabitleme parçaları için (cıvata, vida, pim, perçin, çıtçıt ve bağlantı çubuğu) soğuk şişirme. Bu işlem dayanıklılık ile birlikte şekillendirilebilirlik ve sünekliği birleştiren filmaşin gerektirir.
-Otomotiv ve ofis ekipmanları sektörlerinde çok çeşitli hassas parçaların üretilmesi için otomat çelikleri kullanılmaktadır. Bu sınıflar, yüksek hızlı üretim süreçlerinde güvenilir olacak şekilde tasarlanmıştır.
-British Steel başta Avrupa olmak üzere dünyaya büyük miktarlarda filmaşin ihraç etmektedir.
-Bu iş kolunun başlıca müşterileri otomotiv ve tel çekme endüstrileridir.
-Geliştirilmiş tesisler, daha sıkı toleranslar ve daha iyi bir yüzey kalitesiyle yılda bir milyon ton filmaşin üretecek.
-Ekim 2017’de, British Steel Hollanda’da 300 çalışana sahip Fnsteel şirketini satın aldı.
-Fnsteel’in ürünleri British Steel’in ürünlerini tamamlayıcı niteliktedir.
-Kendi tel çekme tesisine sahip Fnsteel, Batı Avrupa ve Birleşik Krallıktaki otomotiv alanındaki müşteri tabanı için sadık bir tedarikçidir.
-Fnsteel ürünlerinin uygulamaları arasında rulman çeliği, zincirler ve amortisörler yer almaktadır.

Video: Buraya tıklayarak Scunthorpe’taki British Steel’de üretilen filmaşinleri izleyebilirsiniz. Bu videoyu kendi websitenize link olarak koyabilir veya sitenize ekleyebilirsiniz.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers