www.endustriweb.com
British Steel

Tata Çelik InnoTrans’ta yüksek performanslı oluklu rayları lanse ediyor

Tata Çelik yeni yüksek performanslı oluklu raylarını Berlin’deki InnoTrans’ta tanıttı. Bu ray, Tata Çelik’in patentli kaynak sürecini kullanarak kaynak-tamiri yeteneği ve yüksek yıpranma dayanımı sayesinde yaşam çevrimi maliyetlerini düşürmek için tasarlanmıştır.

Tata Çelik InnoTrans’ta yüksek performanslı oluklu rayları lanse ediyor
Dünya çapındaki tramvay ağları, altyapılarının artan yaşam çevrimi maliyetini düşürme baskısı altındadır. Şehir merkezindeki sokaklarındaki ağları, genellikle birçok dar dönüşe sahiptir ve bu dar dönüşler çabucak yıprandığı ve yenilenme ihtiyacı duyduğu için ciddi maliyetlere yol açmaktadır.

Bu zorlu göreve cevap olarak Tata Çelik yüksek performanslı oluklu rayları geliştirmiştir. Metalürjik olarak üretilmiş bu raylar, müşterinin, dar dönüşlerde karşılaşılan yüksek dikey ve yan yıpranmalara dayanıklı olan uzun yaşam süreli ürün ihtiyacına tamamen cevap vermektedir. 330-360HB sertlik derecesine sahip olan bu yüksek performanslı raylar ilk kullanım aşamasını 3 kat artırmaktadırlar. Yüksek yıpranma dayanımı vermesi için özellikle formüle edilen bir çelik mikroyapı özelliği barındırmaktadır ve ek olarak patentli düşük ön-ısıtımlı kaynak sürecimizi kullanarak yan yıpranmaların mükerrer olarak düzeltilmesine izin vermektedir. Bu avantajlar ray ömrünü artırmak ve dolayısıyla yaşam çevrimi maliyetlerini azaltmak isteyen tramvay ağları için oldukça faydalıdır.

Şirketin geliştirdiği bu düşük ön-ısıtımlı kaynak süreci yıpranmış oluklu ray profilinin düzeltilmesi ve bu sayede ray yaşamını daha da artırmak ve yaşam çevrim maliyetini daha da azaltmak için uygundur. Kaynaklama süreci, gömülü rayları çevreleyen polimerlere gelen hasardan kaçınmak amacıyla, 60oC-80oC’lik bir düşük ön-ısıtmaya ihtiyaç duymaktadır. Ek olarak, bu düşük ön-ısıtma çatlamalara dayanıklı sert çelik mikroyapı geliştirmeyi garanti etmekte ve dolayısıyla gürbüz, çatlaksız kaynak çökelmesi üretmektedir.
Bu süreci kullanarak yüksek performanslı oluklu ray profil düzeltmesi Cambridge Üniversitesinde değerlendirilmiştir. Geniş çaplı testlerinin sonucu kaynak sürecinin temellerini ve yüksek performanslı oluklu raylara yapılan kaynaklamanın bütünlüğünü doğrulamaktadır.

Tata Çelik’in patentli kaynak düzeltme süreci artık Avrupa boyunca tramvay ağlarındaki oluklu rayların düzeltilmesinde başarılı bir şekilde hizmet vermektedir. Şirket ayrıca çok çeşitli ray kaynaklama ve metalürjik konuda tramvay ağlarına danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri de sunmaktadır.

Tata Çelik’in oluklu rayları Avrupa boyunca şehirsel ağların çoğuna ve dünya çapında itibarlı birçok ulaşım sistemlerine kurulmuştur. Tata Çelik tarafından sunulan en yeni projeler Fransa, Almanya, İsviçre, Belçika, Birleşik Krallık, Hollanda, İtalya, Portekiz, Dubai ve Fas’taki ağları içermektedir.

Tata Çelik müşterilerine endüstri standartlarında üretilmiş çok çeşitli çelik türünü ve oluklu ray profillerini ve de mekanik ve metalürjik özellikleriyle tutarlı rayları sunmaktadır. Ray profilleri her zaman sıkı boyut toleranslarıyla üretilmiştir ve ray kalitesi yıkıcı olmayan çok sıkı testlerle garanti altına alınmıştır. Şirket, ray yaşamını artırmak, yaşam çevrim maliyetini düşürmek ve tramvay ağlarının karbon etkisini azaltmak için müşterilerle bilgi birikimini paylaşmaktadır.

İleri bilgilendirmeler için, lütfen, +44 (0)1724 405761 hattından ve ya This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-postasından Karen Spencer’a ulaşınız.

Tata Çelik InnoTrans’ta yüksek performanslı oluklu rayları lanse ediyor

Tata Çelik InnoTrans’ta yüksek performanslı oluklu rayları lanse ediyor

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers