www.endustriweb.com
British Steel

Fransız çelik tesisi için yüksek-hızlı ana demiryolu hattı siparişi

Tata Çelik Eiffage Demiryolu’ndan Fransa’da 182 km (113 mil) uzunluğunda yüksek-hızlı hat için yüksek kaliteli ray tedariki amacıyla bir niyet mektubu aldı.

Fransız çelik tesisi için yüksek-hızlı ana demiryolu hattı siparişi
Tata Çelik, Le Mans ve Rennes kentlerini birbirine bağlayacak olan yeni Brittany - Loire Vadisi hattı için 50.000 ton ray tedarik edecek.

Çelik, 2015 yılından itibaren teslim edilmek üzere kuzeydoğu Fransa’da Tata Çelik’in Hayange’deki fabrikasında raya çevrilmeden önce, Scunthorpe, Britanya’da üretilecek.

Eiffage Rayları Yönetim Müdürü Jean-Luc Trottin, “Bu niyet mektubunu Tata Çelik’e ihale etmemizdeki anahtar nedenlerden birisi, ihtiyacımız oluğu zaman, doğrudan Sablé ve Laval’daki şantiye alanlarına rayları teslim etmedeki kararlılıklarıdır” demiştir.

Tata Çelik’in Demiryolu Sektörü Amiri Gérard Glas, “Bu bizim geçen sene aldığımız ikinci yüksek-hızlı ray projemizdir ve birinci sınıf ürünlerimizin ve servislerimizin tanınmasıdır” demiştir.

“Yolculara daha sarsıntısız bir yolculuk sağlayan ve bakım maliyetlerini düşüren bu yeni yüksek-hızlı hat için her biri 108 metre uzunluğunda raylar tedarik edeceğiz.”

“Hayange ray fabrikamızda, en yüksek kalitede ray üretmemize imkân sağlayan ve oradaki 400 çalışanımız için sürdürülebilir bir gelecek yaratmamıza yardım eden son teknolojiye ciddi miktarlarda, üç yılda 50 milyon €’ya yaklaşan, yatırım yapıyoruz.”

Le Mans’tan Rennes’e ray projesi Avrupa’daki en büyük projelerden birisidir ve Fransız yapı şirketi Eiffage tarafından inşa edilmektedir. Yeni hat hâlihazırda var olan yüksek hızlı bağlantının bir uzantısı olacaktır ve Paris ile Rennes arasındaki ulaşım sürelerini 37 dakikaya indirecektir. Bu projenin inşa aşamasında 10.000 kişiye istihdam sağlayacağı düşünülmektedir ve 2016 yılında tamamlanacaktır.

Temmuz ayında, Tata Çelik, daha uzun-dayanımlı raylar üretmek için Hayange ray fabrikasındaki yeni teknolojiye 12 milyon € yatırın yapacağını duyurmuştur. Ve geçen sene, şirket, 108 metre uzunluğundaki rayları üretmeye imkân sağlayan 35 milyon € değerinde tesis iyileştirmesini tamamlamıştır.

2011 yılında, Tata Çelik, Fransız şehirleri Tours ile Bordeaux arasındaki 320 km (188 mil) uzunluğundaki yüksek-hızlı hat için ray tedariki için ana siparişi garantilemiştir. Ve 2009 yılında, Fransız demiryolu hattı işletmecisi SNCF, Tata Çelik ile altı yıla kadar ray satın almak amacıyla 350 milyon € değerinde bir sözleşme yapmıştır.

Tata Çelik, 2007 yılında dünya tren hız rekorunu kıran TGV’nin üzerinde gittiği rayları Hayange tesisinden tedarik etmiştir. Tren Paris ve Strasbourg arasında 574,8 km/s (357 mil/s) hıza ulaşmıştır.

İleri bilgilendirmeler için, lütfen, +44 (0)1724 405769 hattından ve ya This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-postasından Rob Simpson’a ulaşınız.

Fransız çelik tesisi için yüksek-hızlı ana demiryolu hattı siparişi

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers