www.endustriweb.com
EPLAN

Eplan Data Portal: İdeal cihaz veri setine giden yol

Bugünlerde dijital cihaz verisi verimli bir mühendisliğin başlıca unsuru. Bunun önündeki en büyük zorluk ise verinin kalitesi ve söz konusu verinin derinliği. Eplan Data Portal ise bu zorluğun üstesinden geliyor: bu yılın başından bu yana, portal aylık bazda, hem de daha önce hiç olmadığı kadar sık güncelleniyor. Üstelik kullanıcılar artık cihaz verisini değerlendirmek için oylama fonksiyonunu kullanabiliyor ve bu sayede üreticilere pazardan uygulama bazlı geri dönüş sağlanıyor. Dahası, Hannover Messe fuarından bu yana Eplan Data Portal’ın Lab Versiyonu kullanıcılara programın en güncel geliştirmelerine erkenden ulaşıp test etme ve deneme olanağı sunuyor.

Eplan Data Portal: İdeal cihaz veri setine giden yol
Dashboard.jpg:Kontrol paneli, Eplan Data Portal’ın yeni özellikleri veya en çok indirilen cihaz verisi gibi konulara iyi bir genel bakış sağlıyor

Eplan Data Portal, otomasyon mühendisliği alanında dijital cihaz verisini için merkezi bir platform. Halihazırda 230’dan fazla üretici 800,000’den fazla veri setini doğrudan indirmeye sunuyor. Entegre yapılandırıcılar ve ilgili değişkenlerle birlikle bu sayı 2 milyonun üstüne çıkıyor. Bu yılın başından bu yana veriler her ay güncelleniyor ve böylelikle kullanıcılar ve üreticiler platformdan daha iyi yararlanarak yüksek kalite veri sağlanmasına katkıda bulunuyorlar. Bu güncellemeler, hem yeni üreticilerin eklenmesini hem de mevcut üretim verilerinin büyütülmesi, genişletilmesi ve güncellenmesini içeriyor.


Kalite göstergesi olarak kullanıcı oylaması


Kalitenin sürekli olarak iyileştirilmesi için atılan diğer bir adım ise yeni kullanıcı oyu fonksiyonu. Amazon gibi diğer portallarda da yaygın olan bu fonksiyon kullanıcıların sunulan içeriği yıldızlarla derecelendirmesini sağlıyor. Amaç ise ürünün kendisini değil, dijital verisini oylayıp nitelendirmek. Ortak bir topluluk aklı kullanarak, kullanıcılar günlük işlerinden elde ettikleri faydalı geri dönüşleri diğer kullanıcılara da sunuyor ve onları yönlendiriyorlar. Aynı zamanda bu üreticilere verilerini geliştirmeye devam etme noktasında değerli göstergeler sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar veri kalitesine etkide bulunabiliyorlar.


Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi için sıralama seçenekleri


Oylama fonksiyonuna bağlı olarak, kullanıcılar iki ilave seçenekle arama sonuçlarını portalda sıralayabiliyorlar. Bunlar, en yüksek oy alan cihaza göre ya da alternatif olarak cihaz veri setinin o zamana kadar ürettiği indirilme sayısına göre cihaz verisini filtrelemek. Böylelikle kullanıcılar hangi ürünlerin en iyi kaliteye sahip olduğunu ya da hangi cihazın kendi ürün grubu içinde en çok kullanılan olduğunu tam olarak öğrenebiliyorlar. Doğal olarak varsayım ise mühendislerin derecelendirme işlevini yoğun bir şekilde kullanacaklarıdır ki bu herkes üzerinde etki yaratacak tek yol. Bu önemli bir katma değer olarak kabul ediliyor ve bu nedenle kullanıcı oylaması son derece iyi karşılanıyor.

Geleceğe bakış

Kullanıcı deneyiminin yanı sıra doğru içerikle donatılmış kullanım kolaylığı ve basitliği gelecekteki bulut uygulamaları için değerli nitelikler. Kullanıcıların yeni arayüzünü doğrudan deneme imkanına sahip oldukları yeni Eplan Data Portal’ın Lab Versiyonu Nisan ayından bu yana kullanımda. Kullanıcılar yeni arama işlevlerini denemek veya yeni gösterge panosunun görünümünü ve hissini keşfetmek isteyebilirler: Lab Sürümü zaten bu özelliklerin tümüne sahip. Sürekli olarak genişletilecek ve yeni sürümler ise düzenli olarak test edilecek. Eplan böylelikle kullanıcılarına geliştirme sürecinde ön gösterimi izleme imkanı sunuyor.


Ek bilgiler


50.000'den fazla veri setine sahip 80'den fazla ürün kataloğu 2018'in başından beri güncellendi. Ayrıca, otomatik devre kesicisiyle Hitachi Endüstriyel Sistemler, frekans dönüştürücüleri ile Yaskawa ve binden fazla silindiriyle IMI’da dahil olmak üzere 15 tanınmış üretici portala entegre edildi.

Daha fazla bilgi için:
https://labversion.eplandata.de
www.eplandataportal.com

Eplan Data Portal: İdeal cihaz veri setine giden yol
Rating.jp: Kullanıcılar portal içerisindeki cihaz verisini yıldızlarla derecelendirebiliyor ve diğer kullanıcılara oryantasyon sağlayabiliyorlar.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers