www.endustriweb.com
LEROY-SOMER

DYNEO® LSRPM Serisi

LSRPM, Leroy-Somer patentli teknolojiyi içinde barındıran sürekli mıknatıslı senkron motor ürünü serisidir. Mıknatıslı çarkın yenilikçi tasarımı enerji etkililiğini hemen hemen %10 ilâ %98’e ulaşan seviyelere kadar çıkarmaktadır. Boyut azalması ise %50’dir. Bu tip motor elektrik tüketiminin yüksek ve sürekli olduğu uygulamalar için tasarlanmıştır. Bu da pek çok durumda LSRPM’nin bir asenkron motorla değiştirilmesine ilişkin yatırım getirisi için geçen sürenin bir yıldan az olacağı anlamına gelmektedir. Endüstride elektrik enerjisinin %70’ini motorlar tükettiğinden, yeni LSRPM ürün serisi aynı zamanda CO2 emisyonu azaltılmasına ilişkin temel hedeflere de katkıda bulunmaktadır.

DYNEO® LSRPM Serisi
Benzersiz etkililik ve kompaktlık
Maksimum tasarruf sağlamanın yolu değişken hız kullanımından ve mekanik sistemlerin optimizasyonundan geçmektedir. LSRPM, DYNEO® ürün yelpazesinin bir parçasıdır. Ticari olarak ulaşılabilir olan değişken hızlı teknolojilerin son ürünü olan bu seri bütün Leroy-Somer değişken hızlı kontrolör ve sürekli mıknatıslı senkron motor çözümlerini bir araya getirmektedir.

LSRPM’nin performansı Leroy-Somer patentli radyal-mıknatıslı çark teknolojisine dayanmaktadır. Bu teknoloji çark kaybını azaltarak elde edilecek etkililiğin yaklaşık %98’ini mümkün kılar ve motorun güç-ağırlık oranını arttırır. Bu avantaj yalnızca maksimum hızda geçerli olmakla kalmayıp değişken hızlı uygulamaların tanımı gereği maksimum hızın altındaki hızda daha büyüktür!

Geleneksel motorlarla kıyaslama uygulamaya bağlıdır. Sözgelimi, IP23 dereceli kasaya sahip, şaft yüksekliği 315 mm ve gücü 280 kW olan 2 kutuplu asenkron bir motoru temel alan bir değişken hızlı sistem tarafından ilk olarak çalıştırılan bir vidalı kompresörde, değişken hızlı kontrol altında enerji etkililiği %92,7 olacaktır. 260 kW (kapasiteyi düşürmeksizin) gücünde bir LSRPM 280 MD sürekli mıknatıslı senkron motora sahip DYNEO® çözümü, 0 ilâ 3000 dk-1 hız aralığında bir değişken hızlı kontrol altında %97,6 oranında enerji etkililiği sağlamaktadır. Enerji tasarrufu yılda 4000’i aşmakta ve motor ağırlığı 900’den 380 kg’ye düşmektedir. Geleneksel çözümle karşılaştırıldığında yatırım getirisi süresi 12 aydan azdır.

LSRPM serisinin mekanik sistemleri IEC IP55 dereceli kasalara sahip olup bunlar endüstrideki en yaygın kasalardır. Ürün serisinin özellikleri aşağıda belirtilmiştir:
- güç 0,75 ilâ 400 kW
- tork 1 ilâ 1400 N.m
- hız 1 ilâ 5500 dk-1
- şaft yüksekliği 90 ilâ 315 mm.

Yüksek tork ve hız performansı
LSRPM, kapasite düşmesi ve zorunlu havalandırma olmaksızın son derece geniş hız aralıklarında tork garantisi ile yüksek hızlarda yüksek tork gerektiren uygulamalar için basit ve etkili bir çözümdür.

LSRPM motoru asenkron motordan daha hızlı çalışmak üzere tasarlanmış olup aşağıdakilerin gerçekleşmesini sağlar:
- Motor hızı çalışan makinenin hızı ile uyumlu olur ve kurulum şanzımanları gibi parçaların iletimini engeller,
- Hızını arttırmak suretiyle çalışan makinenin performansını da arttırır.

Kolay entegrasyon ve bakım
LSRPM´nin kompakt oluşu ürüne çok sayıda avantaj kazandırmaktadır: motoru destekleyen kasanın boyutunun küçülmesi, dolayısıyla istemci makinenin boyutunun da küçülmesi; motorun kolaylıkla sahada kurulumu, daha basit kaldırma düzeneği, düşük taşıma maliyeti, vb.

LSRPM serisinin modülerliği, bağımsız yapılandırması ya da düz veya yivli deliklerle flanşlı olması ve çok sayıda ilgili seçenek kurulu geleneksel motorların değiştirilmesini kolaylaştırmaktadır.

Mıknatıslı çark teknolojisinin düşük kayıpları dönmeyle ortaya çıkan ısınmayı önemli ölçüde sınırlandırmaktadır.

Bu da rulmanların yağlanma sıklığını azaltmakta, motorun kullanım ömrünü uzatmaktadır.

LSRPM motorlarının uygulama ve kullanım alanları asenkron motorlarınki kadar geniştir: pompalama, havalandırma, kompresyon, konveyörler, ekstrüzyon, işlemler, jeneratörler, vs...

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers