www.endustriweb.com
CIAT

FLOWAY

FLOWAY çift-akışlı klima ünitesi RT 2012 yönetmelikleri uyarınca dışarıdaki temiz havayı getirmek suretiyle binaların içindeki havayı yenilemek için tasarlanmış bir tak çalıştır havalandırma aracıdır. FLOWAY tahliye edilen havadan ısıyı kurtaran termal döngüyü optimize edip yeni CIAT HEE (yüksek enerji etkililiği) fanlarını kullanarak önceki çözümlere kıyasla enerji tüketimini %40 azaltmaktadır. Ürünün boyut ve yapılandırma aralıkları ürünü hem yeni sistemler hem de yenileme piyasası için uygun hale getirmektedir.

FLOWAY
FLOWAY son derece yüksek termal etkililiği ve düşük elektrik tüketimi ile ön plana çıkmaktadır. Daha önce temiz havayı ısıtmak için gerekli enerjinin %50’si tahliye edilen hava tarafından tedarik edilmekteydi; ancak FLOWAY bu rakamı en az %80’e çıkarmaktadır.

Bu sonucu elde etmek için yüksek tasarruflu ısı kurtarma sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemler modele bağlı olarak ya plaka tipi (dikey ya da tavana monte modeller) ya da döner (geleneksel model) tiptedir. Plaka kurtarma üniteleri kullanılmış tahliye havası ile ısı değişimini optimize etmeye yönelik besleme hava akışı bakımından »ters-akıntı» şeklindedir. Temiz hava akışı tahliye akışına zıt yönde bir yol izlemektedir.

Ayrıca, FLOWAY enerji tüketimini azaltmak için HEE motor ve türbinler kullanmaktadır. Hava türbini geometrisi özellikle enerji etkililiğini arttırmayı amaçlayan kapsamlı hava akışı çalışmaları doğrultusunda tamamıyla yeniden tasarlanmıştır. İkinci bir önemli yenilik olarak ise artık fırçasız motorlar kullanılmaktadır. Bu motorlardaki EC teknolojisi dönme sırasındaki mekanik sürtünmeyi doğal olarak azaltmaktadır. Bu motorlar daha etkili olup daha az gürültü çıkarır ve daha uzun kullanım ömrüne sahiptir.

FLOWAY ürün serisi üç farklı yapılandırma halinde mevcuttur:
- Geleneksel model: 3 farklı ebat, 300 ilâ 2500m3/sa hava akış hızı, yatay konumda zemine kurulum, yatay hava akışları, yanlarda klima bağlantıları.
- Dikey model: 4 farklı ebat, 300 ilâ 2600m3/sa hava akış hızı, yatay konumda zemine kurulum, dikey hava akışları, üstte klima bağlantıları.
- Tavan modeli: 3 farklı ebat, 300 ilâ 1900m3/sa hava akış hızı, yatay konumda tavana kurulum, yatay hava akışı, yanlarda klima bağlantıları.

FLOWAY, CIAT Grubu’nun çevre taahhüdü doğrultusunda çevreye dost-tasarım yaklaşımı ile geliştirilmiştir. Bu yaklaşım, tasarım aşamasında malzeme seçimi (sözgelimi sağlığa etkisi), enerji etkililiği, malzeme geri dönüşüm potansiyeli ve imalatçının ürünün miadını doldurması sürecine katılması gibi konuları göz önünde bulundurmak suretiyle ürünün çevreye vereceği zararları azaltmayı hedefleyen önleyici bir yaklaşımdır. Sözgelimi, FLOWAY yoğun metal kullanımı sayesinde %95’in üstünde geri dönüşüm oranına sahiptir. Tedarikçiler de CIAT fabrikalarının ISO 14001 sertifikasyonu doğrultusunda lojistik akışları en aza indirgeyecek şekilde seçilmişlerdir.
 
FLOWAY F5, F7 veya F8 etkililiğinde hava giriş filtreleri ile donatılmıştır. Ürün kendinden destekli yapı ve 50 mm kalınlığında çift duvarlı panellerle sağlam bir kasaya sahiptir. Her teçhizatın standart ekipmanı bir kontrol regülatörünü içermektedir ve bu regülatör kolaylıkla bina yönetim sistemine (BMS) entegre edilebilir.

FLOWAY ayrıca ofis binaları içindeki ısınma, yaz konforu ve hava kalitesini yöneten eksiksiz bir sistem olan Hysys Office 5-25’in de temel bir parçası haline gelmektedir. Easy Control BMS’ye bağlanan FLOWAY zorunlu miktarda temiz hava vererek ofis havalandırmasını yürütür ve CO2 tespiti veya ölçümü sinyallerine otomatik olarak tepki verir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers