www.endustriweb.com
LEROY-SOMER

DIGISTART D2 ve D3 elektronik denetleyici

Bu benzersiz kompakt çözüm çalıştırma sırasında tam bir kontrol sağlamakta ve enerji tasarrufu gerekliliklerine cevap vermektedir.

DIGISTART D2 ve D3 elektronik denetleyici

LEROY-SOMER’in endüksiyon motorları için tasarladığı yeni elektronik denetleyici DIGISTART optimize edilmiş bir baypas fonksiyonu dâhil olmak üzere son teknolojik değişiklikleri bünyesinde barındırmaktadır. Digistart’ın piyasa ihtiyaçlarına göre uyarlanmış iki ürün serisi mevcuttur:

— D2 serisi, 18 ilâ 200 A: Kompakt starterler,

— D3 serisi, 23 ilâ 1600 A: İleri düzeydeki denetleyiciler.

 

Ekonomi ve kompaktlık

Baypas kullanımı ciddi tasarruflar sağlamaktadır:

— Sabit halde tüketimde %4 azalma,

— Cebri havalandırma yok,

— Ebat verme amacıyla 1 ilâ 2 daha az derecelendirme.

 

Digistart’ın çalışma prensibi şöyledir: Güç elektroniği başlatmak ve dolayısıyla endüksiyon motorunun çekilen akımını sınırlandırmak için kullanılmaktadır. Güç elektroniği daha sonra iç baypas tarafından başlama evresinin sonuna getirilmektedir. Kontrol elektroniği motoru durma evresine kadar koruyup kontrol etmek için hâlâ kullanılmaktadır.

DIGISTART bu serideki baypasları sunmakta ve dolayısıyla dış temas ile uygulanmasında ilave tasarruf sağlamaktadır. DIGISTART kompaktlığı genel kurum ağırlığı ve hacmini önemli ölçüde azaltmaktadır.

DIGISTART mevcut kurulumların yükseltilmesi için ideal olup delta bağlantı motorlarının bağlanmasını sağlar (bu motorlar bir star/delta başlatmasının yerini alabilir) ve 6 adet motor güç tedariki kablosu kullanır. Ayrıca, bu sayede denetleyicinin ebatlandırılmasında en az bir derecelendirme boyutu tasarruf sağlanır.

Basitlik

Sezgisel DIGISTART navigatörü mevcut seri veya kısıtlamaların basit bir düzenlemesini sağlar. Operatör pompalama, havalandırma ve iletim fonksiyonları, vb.ye ilişkin yapılandırmaları önceden ayarlamak için anında erişime sahiptir.

DIGISTART kullanıcının aşağıdakileri yapmasını sağlayarak kurulum takibini kolaylaştırmaktadır:

— arıza güvenceli çalıştırma işlemleri, olaylar, tüketim ve çalıştırma koşullarının saat-tarihli kaydına erişmek,

— parametre değişikliklerinin izlenebilirliğine sahip olmak,

— kontrol-komutu ile çalışmayı benzetimlemek,

— girdi/çıktı durumunu görüntülemek,

— çalıştırma süresi, başlatmaların sayısı, vb.ye ilişkin raporları yönetmek...

 

Esneklik

DIGISTART 200-440 V, 200-575 V veya 690 V üç fazlı network’lerle çalışabilir. Ayrıca paralel olarak bağlanmış birkaç endüksiyon motorunun yanı sıra bir kolektör ring motorunu denetleyebilir. D3’te (360 ilâ 1600 A) mevcut olan güç girdi ve çıktıları talep üzerine kabin içindeki kabloların yerleşimi doğrultusunda starterin üstüne ya da altına kurulabilir. DIGISTART böylece kabin içinde kurulumu optimize eder.

 

Mevcut endüstriyel ağ sistemi (field bus) modülleri şunlardır: Modbus RTU, port USB, DeviceNet ve Profibus.

 

Mükemmel bir elektronik kontrol

DIGISTART en son elektronik kontrol teknolojisini sunmaktadır: başlama ve durma, yüke göre otomatik ayarlanma, başlamalar yoluyla sağlanan makine öğrenmesi tarafından parametrelerin otomatik optimizasyonu. DIGISTART ayrıca LEROY-SOMER’in 15 yıllık deneyim ve yapım bilgisinin sonucu olan pompalama uygulamalarına özel bir yavaşlama eğrisini içermektedir.

 

Yalnızca iki adet çalışma güç birimi ile çalışma olasılığı, cebri çalışmayı (duman tahliyesi, yangın pompası…) sağlamak için koruma özelliğinin devre dışı bırakılması DIGISTART’ı hassas kurulumların gerekliliklerine göre ayarlanmış bir çözüm haline getirmektedir.

 

DIGISTART aşağıdaki özellikleri ile genel koruma sağlamaktadır:

— maksimum motor koruması için daimi termal modelleme (enerji kesintisi olduğunda bile),

— ayarlanabilir güç eşiklerinde arıza güvenceli çalıştırma işlemleri,

— akım fazı dengesizliğinin kontrolü,

— CTP veya PT 100 ile motor sıcaklığı ve çevrenin gözlemlenmesi,

— kaçak akımları müteakip kurulumun arıza güvenceli çalıştırılması ve ağı alçak-yüksek voltajlara karşı koruma (opsiyonel).

LEROY-SOMER DIGISTART ile kompakt, ekonomik, yüksek performanslı ve iletimli denetleyiciler sunmaktadır. Bu denetleyiciler endüstriyel kurulumlara daha iyi entegre edilmekte ve önemli miktarda tasarruf edilmesini sağlamaktadır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers