www.endustriweb.com
Kennametal

Kurulum Sürelerini Kısaltmak için Anthony Machine ve Kennametal Bir Araya Geliyor

Teksaslı iş atölyesi, hızlı değiştirilebilen takım tutucularının faydalarından istifade ediyor.

Kennametal’in KM™ markalı hızlı değiştirilebilen takımları makine atölyelerini otuz yılı aşkın bir süredir daha da verimli hale getirmeye devam ediyor. Binlerce müşterinin de onaylayacağı üzere, KM daha kısa kurulum süreleri, çok daha iyi esneklik, yüksek seviye makine kullanım oranı ve endüstrinin giderek daha da zorlayıcı hale gelen ihtiyaçlarını karşılama becerisi sunuyor.

 

İşte bu atölyelerden bir tanesi de Anthony Machine Inc. San Antonio’da yer alan bu atölye,1946 yılından bu yana aralarında petrol ve gaz, maden ve güç üretiminin de yer aldığı pek çok endüstriye hizmet vermekte. Sahip olduğu böylesine bir hassas işleme deneyimi sayesinde, San Antonio’lu atölyenin neredeyse üstesinden gelemeyeceği iş yok. Fakat şirket CNC makine üreticisi DMG Mori’den bir çift NLX 3000 1250 evrensel torna aldıktan sonra, ki bu şirketin sahip olduğu ilk Y-eksenli torna takımıydı, Anthony’nin üretim ekibi bu yeni yatırımlarından tam anlamıyla faydalanma noktasında zorluk çektiler.

 

Kennametal’in kıdemli satış mühendisi Mark Davis ise son on yıldır olduğu gibi yine onların yanındaydı. Davis, Anthony’e kurulum sürelerini azaltmanın ve yeni makinelerinin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmanın en iyi yolunun onları Tarete Uyarlanmış Sıkma Birimleri (TACU) ve KM hızlı-değiştirilebilen takım tutucuları ile donatmak olacağını söyledi.

 

“TACU sistemi KM32’den KM63’e kadar her şeyi destekliyor” diyor Davis. “Hem statik hem de tahrikli takımlar için bloklar sunuyoruz ve Okuma, Haas, Mazak, Doosan ve tabii ki DMG Mori gibi neredeyse  başlıca tüm makine takımlarının tornalarını donatabiliyoruz. Çok daha fazlası da online olarak sürekli sunulacak. Bu müşterilerimizin 80’den fazla CNC tornalama merkezini hızlı, esnek ve doğru bir hızlı değiştirilebilen takım tutucu sistemiyle donatmalarını kolay ve uygun maliyetli hale getiriyor. “

 

Anthony Machine üretim teknolojisi uzmanı Daniel Goller’e göre ise, TACU ve KM’yi yeni makinelere adapte etmek kolay bir karar oldu. “Yıllar boyunca, kendi CNC tornalarımızdaki derin delik delme ve diğer işleme operasyonlarımız için çok sayıda KM-donanımlı özel takım tutucuları kullanmıştık. Kennametal’i aynı zamanda mevcut takım pozisyonlarının getirdiği kısıtlamaların üstesinden gelmek adına atölyemizin birkaç manuel torna tezgahında da kullanıyoruz,” diyor Goller. “Birkaç sefer de yeni iş aldık çünkü KM diğerlerinin geleneksel işleme ile sunamadığı toleransları ve yüzey yapısını sunabiliyordu.”

 

Anthony’nin operasyon müdürü Mohsen Saleh’de buna katılıyor. “Farklılıklar dikkat çekici,” diyor. “Çoğu makinede standart olarak gelen geleneksel kama ve vida şekilli bloklarla kıyaslandığında, KM donanımlı TACU birimleri hem daha hızlı hem de daha hassas. Rutin olarak 0.0005” (0.013 mm) toleranslarına ulaşıyoruz ve bana söylenene göre parça boyutu bir sıkıştırmadan diğerine değişmiyor. Taret daha az kalabalık, her şeye ulaşılması kolay ve diğer saplı takımlarınız ve vida-seti tipi delik delme baralarında ortaya çıkan çatırtı ve sapma ile karşılaşmıyorsunuz.”

 

“Anthony’nin TACU ile olan deneyimi bizim ondan tam olarak beklediğimiz şeydi” diyor Kennametal’den Davis. “Platformun genişliği, hassaslığı ve özellikle de esnekliği göz önünde bulundurulduğunda, çok kısa bir süre içerisinde hızlı-değiştirilebilen takım alanında endüstri standardı haline geldi.”

 

Saleh ise Anthony’nin bu başarısını biraz da şirket perspektifinden özetliyor. “İlk CNC makinemizi 1986 yılında aldık,” diyor. “O zamanlar çok bilinen rekabetçi bir marka kullanıyorduk. Sonra Kennametal çıkageldi. Bizi ilk olarak etkileyen şey ise onların servis odaklı yaklaşımıydı. Gelip uygulamalarda bizimle birlikte çalışmaya hep istekli oldular. Ürünlerinin kalitesiyle birlikte onların bizim tercih ettiğimiz takım tedarikçisi olmalarının sebebi de bu. Her zaman daha küçük ve düşük maliyetli atölyelerle rekabet halindeyiz. Ve bu ortamda yeni işler kazanmak için, gelişmiş takım ve makine takımları teknolojilerini benimsemek durumundayız. Bizi üstün kılan bu. Ve Kennametal de bunun büyük bir parçası.”

 

Kurulum Sürelerini Kısaltmak için Anthony Machine ve Kennametal Bir Araya Geliyor

 

Anthony Machine KM’yi yıllardır kullanıyordu. Ve DMG Mori’den aldıkları yeni Y-eksenli tornalarını hızlı değiştirilebilen takımlarla donatma vakti geldiğinde, yapılacak seçim belliydi.

 

Kurulum Sürelerini Kısaltmak için Anthony Machine ve Kennametal Bir Araya Geliyor

 

Yeni NLX makinelerinde KM kullanımının getirdiği faydaları gördükten sonra, Anthony Machine hızlı değiştirilebilen takım kullanımını atölyenin diğer parçalarına da yaymak istiyor.

 

Kurulum Sürelerini Kısaltmak için Anthony Machine ve Kennametal Bir Araya Geliyor

 

KM hızlı değiştirilebilen takımların hızı ve takrarlanabilirliği Anthony Machine’deki pek çok işte “çarpıcı bir farklılık” yarattı.

 

Kurulum Sürelerini Kısaltmak için Anthony Machine ve Kennametal Bir Araya Geliyor

 

Mohsen Saleh ve CNC makinisti Mark Garland, Anthony Machine’nin DMG Mori NLX 3000 1250 evrensel torna merkezinde üretilen bir iş parçası hakkında konuşuyorlar.

 

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers