www.endustriweb.com
CIAT

Morityus’taki MCB binası CIAT’a emanet

Morityus’taki ilk ve en önemli ticaret bankalarından biri olan ve merkez ofisi başkent Port Louis’de bulunan Morityus Ticaret Bankası Ltd (MCB) ileri teknoloji ile donatılmış Ebene Cyber City iş parkında son derece fütürist ve çevreye duyarlı yeni bir bina inşa ettiriyor. MCB bu yeni bina için en son enerji tasarrufu teknolojisine yatırım yapmaya karar vermiştir. Dolayısıyla, 2011 yılında tamamlanması beklenen bu komplekse dâhil edilecek sistemler aynı boyutlara sahip geleneksel bir binaya kıyasla %32 oranında sarsıcı bir enerji tasarrufu sağlayacaktır.

Morityus’taki MCB binası CIAT’a emanet
Sistemler çok sayıda yenilikçi özelliğe sahiptir:
-Binanın yönü Doğu-Batı yönünde olacak, cam perdahlı cepheler Kuzey ve Güney’e bakacak ve güneş tenteleri ile renkli camlar güneş enerjisinin etkisini azaltıp ısı iletimini maksimum seviyeye çıkaracaktır.
- 3.078 m² fotovoltaik çiftlik güneşli havalarda üretilmesi beklenen ortalama 258 kW enerjiyi mümkün kılarak çalışmak için ortalama 265 kW enerjiye ihtiyaç duyan su soğutucusunun enerji tüketimini dengeleyecektir.
-1000 kW Powerciat LX su soğutucusunun yanı sıra, 5000 kWh nominal kapasiteye sahip bir CIAT CRISTOPIA soğuk depolama ünitesi kullanılacaktır. Sistem geceleri talebin az olduğu zamanlarda soğuğun depolanıp gün içinde kullanılmasını sağlamakta, bu da talebin en yüksek olduğu zamanlardaki tüketimi dengelemekte, akşam 6 ilâ 10 arasında talebin en yüksek olduğu süre içinde yük atmayı sağlamakta ve böylece kurulumun en ucuz elektrik tarifelerinden yararlanmasını sağlamaktadır. CRISTOPIA ayrıca yalnızca 1000 kW termal kapasiteye sahip daha küçük bir soğutucu kullanılmasını da mümkün kılmaktadır.

CIAT aynı kombine sistemi yine MCB için Port Louis’deki merkez ofisine ve Pailles IT Merkezine (Morityus) kurmuştur. Port Louis merkez ofisine ayrıca düşük elektrik tüketimi ile dikkat çeken HEE motorlu fan ısıtıcılı tip konfor ünitelerinden de kurmuştur. CIAT MCB’nin Seyşel Adaları’ndaki Victoria Mahé şubesine bir adet soğuk su ünitesi ile kaset tipi konfor üniteleri kurmuştur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers