www.endustriweb.com
LEROY-SOMER

Endüstriyel soğutma: Leroy-Somer zoru başarıyor

Leroy-Somer soğutucu ekipmanı kullanıcıları, kurulumcuları ve imalatçılarına yüksek performanslı, kompakt ve yüksek verimlilikte çözümler sunuyor: Sabit hızda endüksiyon motoru, yüksek verimlilikte motorlar, değişken hız ve en yüksek seviyede verimlilik için yeni Dyneo® sürekli mıknatıs çözümleri. Geleneksel çözümlerle elde edilebilenden daha yüksek COP sağlayan ve benzersiz kompaktlıkla birleşen bu patentli teknoloji bütün hız aralığı boyunca son derece yüksek verimlilik sağlamaktadır. Bu performans J&E Hall’ın kompresörlerini çalıştırmak için Leroy-Somer’i seçmesiyle kanıtlanmıştır. Bu lider soğutma ekipmanı imalatçısı Wm Morrison Supermarkets Plc zincirine ait yeni bir dağıtım merkezi için soğutma sisteminin kurulumunu yapmıştır. 4 yıllık enerji tasarrufunun yaklaşık 45.000 avro olduğu tahmin edilmiştir.

Endüstriyel soğutma: Leroy-Somer zoru başarıyor
Zor hedef: Enerji tasarrufu
Bir endüstriyel soğutma kurulumu yüksek miktarda enerji tüketmekte ve genellikle 3 ilâ 10 MW enerji değerlerini içermektedir. Bu bağlamda, potansiyel enerji tasarruflarının ana kaynağı niteliğinde olan elektrik motorları özel dikkat noktası olmuştur. Hem kurulumcular hem de imalatçılar için kurulumların enerji verimliliğini iyileştiren teknik çözümlerin teşvik edilmesi son derece önemlidir.

Değişken hız kullanımı elbette ki bu zor hedefe verilen ilk yanıttır. Bir kurulumun boyutu başta en sıcak dönemler olmak üzere dış mekân sıcaklıklarına bağlıdır. Bu dönemler dışında kurulumun boyutu istenen büyüklükten fazlalık teşkil etmektedir. Değişken hız termal yükteki değişiklikleri hafifletip makine çalışmasını gerçek ihtiyaçlara göre ayarlayabilir ve dolayısıyla kurulumun genel enerji verimliliğini optimize eder.

Performans Katsayısı (COP) bir kurulumun enerji verimliliğinin ölçülmesi açısından mükemmel bir araçtır. COP üretilen soğutma kapasitesi ile elektrik enerjisi tüketimi arasındaki oranı ifade eder. Bu oran ne kadar yüksek olursa sistem verimliliği o kadar yüksektir.

Eksiksiz, özelleştirilmiş bir teklif
Endüstriyel tahrik sistemlerinin tasarım ve imalatında zengin bir uzmanlığa sahip olan Leroy-Somer ciddi ölçüde enerji tasarrufu sağlayan kapsamlı bir çözüm serisi geliştirmiştir.

Leroy-Somer sabit hızlı ürün serisi içinde ErP Avrupa Direktifi’nce (Enerji ile ilgili Ürün, eski adıyla EuP) tanımlanan IE2 sınıflandırmasına cevap verecek sıçrama korumalı endüksiyon motorları seçeneği sunmaktadır. Bu seride IE3 »Premium» verimlilik sınıfı ile uyumlu bazı çeşitler mevcuttur.

Değişken hız kategorisinde, Leroy-Somer tam bir spesifikasyon sistemi için basit hız kontrolünden dağıtık değişken hız kontrolüne kadar piyasadaki en büyük ürün serisini sunmaktadır. Farklı uygulamaların ihtiyaçlarına kesin yanıt vermek ve bir elektronik tahrik sisteminden mümkün olan en yüksek performansın alınmasını sağlamak için çeşitli özel motor serileri tasarlanmıştır: yüksek verimlilik, düşme olmaksızın sabit tork çalışması veya bakım ve arıza risklerini azaltmak için zorunlu havalandırma…

Şirket, özellikle bu sektör için son derece uygun olan yeni tahrik teknolojileri geliştirmektedir: Dyneo® ürün serisi frekans kontrolü ve Leroy-Somer sürekli mıknatıslı senkronize motorları içeren çözümleri bünyesinde toplamaktadır. Patentli radyal mıknatıslı pervane teknolojisi pervane parçaları dolayısıyla ortaya çıkan enerji kayıplarını bertaraf etmek suretiyle, özellikle hayli değişken yük şartları altında, makine verimliliğinde artış sağlamıştır. Bu rakipsiz verimlilik seviyeleri mevcut IE4 sınıfının asgari eşiklerinin hayli üstünde olup geleneksel değişken hızlı çözümlere kıyasla %10’un üzerinde ilave enerji tasarrufu sağlanacağının müjdesini vermektedir. Bu nedenle, bu yeni teknolojilere yapılan yatırımın getirisi genellikle 12 aydan kısa bir süre içinde elde edilmektedir.

Lider kompresör imalatçıları tarafından 10 yılı aşkın süredir denenip test edilen bu yenilikçi teknoloji benzersiz kompaktlık avantajına sahip olup geleneksel çözümlere kıyasla daha yüksek COP sonuçları vermekte, aynı zamanda bakım maliyetlerini azaltmaktadır.

Mevcut sistemlerin yenilenmesi açısından, mekanik yapısı bir endüksiyon motorununkiyle aynı olan LSRPM serisi büyük kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Ciddi miktarda enerji tasarrufu edilmesine katkıda bulunulmasının yanı sıra, yatırım getirisi süresi de hayli kısadır.

Son olarak, Şirket uluslararası bir grup olarak üstlendiği rolle dünya çapındaki kurulumcularına yeni tesislerin kurulumundan mevcut tesislerin bakımına kadar çeşitli konularda destek hizmeti sağlamaktadır.

Leroy-Somer’in yeni verimli DYNEO® çözümüne ayrıntılı bakış: Wm Morrison Supermarkets Plc
İngiltere’deki en son dağıtım merkezlerinin faaliyete geçmesiyle, Wm Morrison Supermarkets Plc çevreye karşı duyarlılığı tasarım süreçlerinin merkezine koyarak "Sizin için taze gıda" hedefini uygulamaya devam etmektedir.

Önde gelen bir soğutucu ekipmanı tedarikçisi olan J&E Hall, Wm Morrison Supermarkets Plc’nin karşı karşıya olduğu enerji tasarrufu hedefine kompresör paketleriyle cevap verebilmiştir.

J&E Hall'ın yaklaşımı sabit hızlı soğutma paketi ile sistemi talep doğrultusunda düzenlemekte kullanılan değişken hızlı soğutma paketini birleştirme yönündedir.

J&E Hall enerji tasarrufunu en üst noktaya çıkarmak için değişken hızlı pakette iki çözüm üstünde çalışmıştır: Biri mevcut senkronize olmayan endüksiyon motorunu kullanan, diğeri yeni Leroy Somer yenilikçi Dyneo®’yu kullanan çözümler. Ayrıntılı bir analizden sonra, kompresör geliştiricisi yeni Dyneo® konseptini kullanmaya karar vermiştir.

Aşağıdaki çizelge Dyneo® sürekli mıknatıslı (PM) motor ile Eff2 senkronize olmayan endüksiyon motorunun verimliliği arasındaki farkı göstermektedir.

3600 rpm ilâ 1000 rpm arasında değişen hız aralığında, motorların verimlilik seviyesi arasındaki fark yüzde 7,5’e kadar çıkabilir.

Tesis haftada 7 gün, yılda 365 gün çalışmaktadır.

Aşağıdaki veriler müşterinin görev döngüsüne bağlı olarak Dyneo® ile elde edilen enerji tasarrufunu göstermektedir:

Eff2 motor = 2.899.243 kWh tüketim, maliyet: £231.937 (€274.088)

Dyneo® = tüketim: 2.780.802 kWh, maliyet: £222.464 (€262.893).

Yıllık tasarruf: £9.473 (€11.194). Standart motorun toplam enerji tüketimi 3 kW zorunlu havalandırmayı içermektedir. Hesaplama haftada 8p maliyete dayanmaktadır. 4 yıl sonra elde edilen enerji tasarrufu = £37.892 (€44.776).

J&E Hall proje müdürü Duncan ASPINALL şöyle anlatıyor: "Müşterilerimiz elektrik faturaları konusunda giderek daha fazla endişeye kapılıyor, Dyneo® ise bu konuda doğru çözüm. J&E Hall vidalı kompresörlerine yerleştirilen bu motorun geleceği çok parlak.»

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers