www.endustriweb.com
STAHL

Patlamaya karşı korumalı HMI sistemleri için güneş ışığında okunabilir ekranlar

Açık HMI serisinden PC-tabanlı, patlamaya karşı korumalı operasyon sistemleri artık talep üzerine parlama ve yansımayı en aza indiren 15 inç yenilikçi ekranlarla donatılabiliyor. İçeri giren güçlü ortam ışığını bile etkili biçimde dağıtan filtre paketi sayesinde bu modellerin ekranları parlak güneş ışığında bile okunabilmektedir. Yeni çözüm ekranın önünde üste ve arkaya yerleştirilen polarizasyon filtrelerinin son derece etkili bir kombinasyonuna dayanmaktadır.

Patlamaya karşı korumalı HMI sistemleri için güneş ışığında okunabilir ekranlar
Önemli operasyon ve takip görevlerinin büyük kısmı açık havada kurulan HMI sistemlerinde yürütülmektedir. Bu işlemin güvenli ve kolayca yapılması ekranların ortam ışığını çok güçlü bir şekilde yansıtmamasına bağlıdır. Yeni çözüm sayesinde gölge yaratmak üzere tasarlanan; ancak uygulamada yeterli gölgeyi ender olarak sağlayan hantal kanopilere artık ihtiyaç kalmadı. Özellikle patlamaya karşı korumalı sistemlerde termal sorunlara yol açan ve parlama sorununa çözüm getirmeyen Yüksek Parlaklık seviyesine sahip ekranlara da ihtiyaç kalmadı; çünkü yeni paket özellikle parlak LED’leri gerektirmiyor. Bu zamana dek kullanılan standart filtrelerin aksine, bu filtre ekran görüntüsünü ender olarak etkilemektedir: Güneş ışığında okunabilir ekranlar maksimum 1000 cd/m²’ye ayarlanabilmekle birlikte, 700 ilâ 800 cd/m²’lik parlaklıktaki doğrudan güneş ışığında bile kolayca okunabilmektedir. Tehlikeli gaz ve toz patlama alanları 1, 21, 2 ve 22’de kullanım sertifikasına sahip Açık HMI’lar Intel Atom serisinden düşük-enerji tüketimli CPU’larla donatılmış olup patlamaya karşı korumalı modüllerden oluşmaktadır. Bu dokunmatik sistemler çetin çevre koşullarında, hatta -30 °C ve +50 °C aralığındaki aşırı ortam sıcaklıklarında bile kesintisiz çalışabilmektedir. Çeşitli uluslararası sertifikasyonlar, petrol ve gaz sektörü, paket üniteleri ve kimyasal ve farmakoloji endüstrileri gibi geniş bir endüstri aralığında çok çeşitli uygulamalar için uygunluk sağlamaktadır.

Resimler: Geleneksel HMI sistemlerinin ekranları güçlü güneş ışığında belirgin bir parlama göstermektedir (Sunlight1); öte yandan yenilikçi ekranlar daha iyi okunabilirlik sağlamaktadır (Sunlight2).

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers