www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Endüstriyel Ethernet ve kablosuz ağlar istikrarlı bir şekilde büyüyor – yeni düğümler bakımından fieldbus için ilk düşüş yılı – HMS’ye göre 2019 endüstriyel ağ Pazar payları

Giderek daha da fazla sayıda ekipman endüstriyel ağlara bağlanıyor. 2019 yılında, yeni bağlanan düğümlerin sayısının %10 oranında artması bekleniyor. Endüstriyel Ethernet ve Kablosuz büyümeye devam ediyor ancak 2019 aynı zamanda fieldbus’ların düşüş gösterdiği ilk yıl olarak da kayıtlara geçti. HMS Networks’un yıllık endüstriyel ağ marketi çalışmasının ilk bulguları bunlar. Artık Endüstriyel Ethernet yeni yüklenen düğümlerin %59’unu oluştururken (geçen yıl bu rakam %52’ydi), fieldbus ise %49’unu oluşturuyor. EtherNet/IP %15 ile en çok kullanılan yüklü ağ olmayı sürdürürken, PROFINET ise %14 ile farkı kapatıyor. Kablosuz teknolojiler güçlü bir şekilde gelişmeye devam ediyor ve pazarda %6’lık bir pay ile istikrarını sürdürüyor.

Endüstriyel Ethernet ve kablosuz ağlar istikrarlı bir şekilde büyüyor – yeni düğümler bakımından fieldbus için ilk düşüş yılı – HMS’ye göre 2019 endüstriyel ağ Pazar payları

HMS Networks’e göre 2019 Pazar payları – fieldbus, endüstriyel Ethernet ve kablosuz

Basın Bülteni,  Halmstad, 7 Mayıs, 2019
 
HMS Networks, küresel fabrika otomasyonu içindeki yeni kurulan düğümlere odaklanan yeni endüstriyel ağ pazarı yıllık analizini takdim ediyor. Endüstriyel iletişim ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti için bağımsız bir çözüm tedarikçisi olarak, HMS'nin endüstriyel ağ pazarının iç yüzüne son derece hakim. İşte 2019’da endüstriyel iletişim içinde şirketin gördüğü trendlerden bazıları.

Endüstriyel Ethernet için devam eden büyüme
Geçen yıl, HMS, Endüstriyel Ethernet'in ilk kez geleneksel fieldbus'ları geçtiği sonucuna vardı ve bu gelişme 2019'da da devam ediyor.% 20'lik istikrarlı bir büyüme oranıyla (22), endüstriyel Ethernet artık küresel pazarın % 59'unu oluşturuyor (geçtiğimiz yıl bu %52’ydi). EtherNet / IP, pazarın% 15'ine sahip en büyük endüstriyel Ethernet ağı fakat PROFINET bu arayı neredeyse kapattı ve an itibariyle %14’e ulaştı. Ethernet’i %7 ile EtherCAT, %5 ile Ethernet POWERLINK ve %4 ile Modbus-TCP takip ederken, bunların tamamı ise istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdürdü.

Fieldbus düşüşte
Şimdiye dek ilk defa fieldbuslar %5 oranında düşüş göstererek (geçen yılki %6’lık büyümeyle kıyaslandığında) yeni kurulan düğümlerin %35’ini oluşturdu. %10’luk payıyla PROFIBUS hala en çok kullanılan fieldbus olurken, onu %6 ile CC-Link ve %5 ile Modbus-RTU takip ediyor.

Endüstriyel Ethernet büyümesi ve fieldbus düşüşünün yansımaları
“Endüstriyel Ethernet'e geçiş devam ediyor ve bu geçişin temel sebebini yüksek performans ve fabrika kurulumları ile IT sistemleri / IIoT uygulamaları arasında entegrasyon ihtiyacı oluşturuyor” diyor HMS Pazarlama Kurulu Başkanı Anders Hansson, “İlk defa, geleneksel fieldbus'ların yeni kurulu düğümler açısından gerilediğini görüyoruz. Endüstriyel Ethernet açısından ise pek çok network için iyi bir büyüme yaşandığını görüyoruz, ki bu hem kurulu Ethernet/IP, PROFINET, EtherCAT, POWERLINK ve Modbus-TCP hem de “diğer Ethernet” kategorisindeki ağlar için de geçerli. Bu dağınık Ethernet görüntüsü çok ilginç olmakla birlikte, Ethernet tabanlı ağların ilk çıktığı 1990’larda pek çok kişinin tahmin ettiğinin aksine endüstriyel ethernetin hiçbir zaman tek bir ağ üzerine standartlaşmadığını kanıtlıyor. Aynı fieldbuslar gibi, pek çok farklı Ethernet ağ endüstriyel uygulamaya bağlı olarak farklı amaçlara hizmet ediyor.”

Kablosuz çözümler için hala güçlü bir yükseliş
Kablosuz teknolojiler de % 30 (32) oranında istikrarlı bir şekilde büyüyor ve toplam pazarın % 6'sını (6) oluşturuyor. Kablosuz içerisinde WLAN en popüler teknoloji olmakla birlikte bunu Bluetooth izliyor. “Kablosuz teknoloji, makine üreticileri ve sistem entegratörleri tarafından giderek daha yeni ve yenilikçi otomasyon mimarileri gerçekleştirmek için kullanılıyor. Kullanıcılar kablolamayı azaltabiliyor ve bağlantı ve kontrol için yeni çözümler yaratabiliyor ”diyor Anders Hansson. “Ayrıca, küresel olarak hücresel teknolojilerde (örneğin, Özel LTE / 5G ağları) fabrikalarda Akıllı ve Esnek Üretim için olanak sağlayan arttırılmış faaliyetler görüyoruz.”

Bölgesel ağ varyasyonları
Avrupa ve Orta Doğu'da, EtherNet / IP ve PROFINET lider olmakla birlikte ve PROFIBUS ise hala yaygın olarak kullanılmakta. Diğer popüler ağlar ise EtherCAT ve Ethernet POWERLINK. ABD pazarı CIP ağları tarafından domine ediliyor olsa da, EtherNET/IP’ye yönelik bariz bir eğitim de var. EtherCAT pazar payı kazanmaya devam ediyor. Asya'da hiçbir ağ gerçekten pazar lideri olarak öne çıkmıyor ancak PROFINET, EtherNet / IP, PROFIBUS, EtherCAT, Modbus ve CC-Link yaygın olarak kullanılıyor. Bununla birlikte CC-Link IE Field Ethernet Versiyonu ise ivme kazanmaya devam ediyor.


Endüstriyel Ethernet ve kablosuz ağlar istikrarlı bir şekilde büyüyor – yeni düğümler bakımından fieldbus için ilk düşüş yılı – HMS’ye göre 2019 endüstriyel ağ Pazar payları

Anders Hansson, Pazarlama Kurulu Başkanı, HMS Endüstriyel Ağlar

Kapsam:
Çalışma, Fabrika Otomasyonu kapsamında 2018 yılında kurulan düğümlerin sayısına göre 2019 tahminlerini içermekte. Düğüm, bir endüstriyel ağa bağlanmış makine veya cihaz olarak tanımlanmaktadır. Verilen rakamlar HMS’nin endüstrideki meslektaşlarından aldığı bilgiler, kendi satış istatistikleri ve pazarın genel algısı birleştirilerek oluşturulan görüşünü yansıtmaktadır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers