www.endustriweb.com
Beijer Electronics Products AB

Yeni HMI ile yazılımcılar ve mühendisler fikirden sonuca daha hızlı ulaşıyor

İnsan-makine arayüzü teknolojisi, Beijer Electronics’in yeni iX Developer2.0 HMI yazılımı ve yeni nesil operatör panellerinin piyasaya sürülmesi ile büyük bir adım atıyor. Pazar odaklı HMI konseptinde toplanan düşünce hızıyla iX HMI çözümü, hem proje geliştirme sürecini hem de uygulamayı hızlandırıyor ve daha verimli hale getiriyor.

Yeni HMI ile yazılımcılar ve mühendisler fikirden sonuca daha hızlı ulaşıyor
Fikirden uygulamaya en hızlı yol
iX 2.0 geliştirme yazılımı; HMI tasarımı ile tamamıyla dağıtılabilir sezgisel uygulama arasındaki mesafeyi en aza indiriyor. Daha akıllı geliştirme araçları ve iyi bilinen Windows® tabanlı ortamda yer alan geliştirilmiş ribbon menü, proje geliştirenlerin zamandan büyük tasarruf etmesini sağlıyor.

Kullanıcı dostu ve etkili çalışma
Bir endüstriyel HMI, hiç bir zaman Beijer´in yeni iX HMI çözümünden daha sezgisel olmamıştı. Mobil aygıtlar gibi günlük uygulamalarda kullanılan navigasyon araçlarını içeren iX 2.0, kaydırma ve yürütme işlemlerini kullanarak makinelerle etkileşime geçmek için yeni yollar yaratıyor. Yazılım, çok kademeli menü sistemi ve işlemlerin hızlı uygulanmasına olanak tanıyan «Action menu» ile «Roller panel» gibi benzersiz özelliklere sahip;iki özellik de görevle en alakalı bilgilerin tam da kullanıcının istediği yere konmasını, ekran alanından tasarruf edilmesini ve kullanım sırasında elle müdahale gerektirmeyen çalışma yapılmasını sağlıyor. Kullanıcının doğru kararlar vermesine yardımcı olan daha sezgisel uygulamalarla işlemler daha güvenli oluyor ve verimlilik artıyor.

Yeni kişiselleştirme yöntemleri
Şirketler işletme değerini arttırmanın ve markalarını güçlendirmenin yeni yollarını arıyorlar. Beijer Electronics bu gelişen piyasa trendine HMI yazılımı iX 2.0 ile cevap veriyor; bu yazılım uygulamayı kişiselleştirmek için sistem diyaloglarının kişiselleştirilmesi de dâhil pek çok yol sunuyor. Makine ve şirket markası ile paralel bir görsellik, makine imalatçılarının ve kullanıcıların rekabet avantajını güçlendirmelerini sağlıyor. iX yazılımı tam teşekküllü HMI fonksiyonelliği sunar ve olduğu gibi kullanıma hazırdır; ayrıca yazılımın Microsoft®.Net Framework tabanlı olması sebebiyle  C# komut yazılımıyla .Net gibi bileşenlerin eklenmesi ve kişiselleştirilmiş bir fonksiyonellik yaratılması da mümkündür.

Bilginin kolayca dağıtılması
Beijer Electronics´in operatör panelleri boyut ya da performans ne olursa olsun, panel ağları aracılığıyla birbirleriyle bilgi alışverişi yapabilirler; bu da kullanıcılar arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırır ve uzun mesafelerden kompleks makinelerin daha güvenli bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. Paneller ayrıca OPC UA sunucusu ve istemcisi olarak da çalışabilir; bu da imalat birimi ile işletme ya da planlama birimi arasında bilginin dağıtılmasını sağlar; ayrıca entegre rapor yaratma özelliği, doğrudan kaydetme ya da basılı kopya alma için rakamları Excel raporlarına dönüştürür. Beijer Electronics panelleri,ağ sunucuları gibi mühendislerin özgürce web sayfası oluşturmalarını sağlar; operatörler ve süpervizörler mobil cihazlarla bu sayfalara girebilirler, böylece daha verimli çalışmalar yapılması sağlanır.

Resim
•Touchy_final.jpg  : Beijer'in yeni iX 2.0 HMI yazılımındaki yürütme ve kaydırma navigasyon araçları, çalışmaları daha verimli hale getiriyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Beijer Electronics Products AB
Beijer Electronics’e ABD’den rekor sipariş.

Join the 155,000+ IMP followers