www.endustriweb.com
NSK

Titreşimli elekler için online eğitim modülü şimdi NSK akademide

Popülerliği giderek artan NSK akademi online platformuna yeni bir eğitim modülü yüklendi. Titreşimli eleklere odaklanan en son modül; madencilik, taş ocakçılığı ve inşaat gibi zorlu çalışma koşullarına dayanacak rulmanların seçiminden sorumlu olan herkesi ilgilendirmektedir. NSK akademideki tüm eğitim modülleri gibi, bu modülde de kursu tamamlayan kayıtlı kullanıcıların sertifika almak için en az %80 başarı göstermesi gerekiyor.

Yüksek frekanslı titreşimli elekler; çimento fabrikaları, taş ocakları ve madenlerdeki farklı materyallerin ayrımında (boyutlandırma ve sınıflandırma) kullanılan en önemli makineler arasındadır. Yapılarındaki titreşim nedeniyle bu makinelerde kullanılan bileşenler, özellikle de rulmanlar, sağlam ve güvenilir olmalıdır.

Doğru seçilen ve montajlanan rulmanlar, titreşim etkisine ve şok yükleme koşullarına karşı yüksek yorulma mukavemeti sağlar. Örneğin özel bir kafes tasarımı, bir yandan termal etkilere karşı dayanıklılık sağlarken bir yandan da titreşim kaynaklı rezonansı en aza indirir. Dahası, makara ve bileziklerdeki geliştirilmiş yüzey işleme teknikleri, kayma, pullanma ve yorulmanın sebep olabileceği hasar ihtimalini en aza indirir.

Son çıkan eğitim modülü, orijinal makine üreticilerine titreşimli elekler için rulman seçimindeki temel ilkeleri anlatmak üzere tasarlanmıştır. Yayınlanan bu içerik, titreşimli eleklerin işlevine genel bir bakış sunarken aynı zamanda genel türler, terminoloji ve anahtar işletim parametrelerinden de bahsetmektedir. Bu uygulamalarda kullanılan rulmanların temel ve teknik özelliklerine ve faydalarına odaklanılmıştır.

Titreşimli eleklerin üretim ve üretim sonrasındaki süreçte, ürün satışı, teknik destek, bakım, mühendislik ya da ARGE alanında faaliyet gösteren çalışanlar bu eğitim modülünden faydalanabilecektir. Eğitim kursuna www.nskacademy.com'dan ulaşabilirsiniz (siteye yeni üye olanlar için hızlı ve kısa bir kayıt süreci gereklidir).

NSK akademinin kuruluş prensibi katılımcıların pratik bilgilerini artırmak, makine ömrünü maksimum süreye çıkartmak ve en son NSK rulman çözümlerini kullanmaktır. Her bir eğitim, çalışanların yetenek seviyesini artırmayı ve bakım masraflarını düşürmeyi bu sayede orijinal makine üreticilerinin kârını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Rulmanların seçimi, kullanımı ve bakımı ile ilgili çalışanlara yardımcı olmak amacıyla yüz yüze eğitim programları online portalı tamamlayacak şekilde geliştirilmiştir. Mevcut eğitimler; rulmanlara giriş, bakım ve takım tezgahı uygulamalarında kullanılan hassas rulmanlara odaklanır. Guyancourt (Fransa) ve Tilburg (Hollanda) merkezlerinde sunulmasına rağmen bu eğitim, Avrupa'daki herhangi bir NSK ofisinde ya da müşteri tesisinde verilebilir.

NSK akademinin online portalından titreşimli eleklerde kullanılan rulmanlar hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz
 

Titreşimli elekler için online eğitim modülü şimdi NSK akademide

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers