www.endustriweb.com
NSK

Önceden monte edilmiş NSK rulmanları, titreşimli elek makinesi imalatçısına zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor

Titreşimli elek makinesi imalatçısı, önceden monte edilmiş, tamamen entegre NSK rulmanlarına geçerek, yıllık 117.000 Euro tasarruf sağlıyor. Şirket daha önce titreşimli elek makinesi tertibatındaki rulman montajının tutarlılığı ile ilgili zorluklar yaşıyordu. Aynı zamanda tesis, üretim maliyetlerinden tasarruf etmek ve eleklerinin genel performansını iyileştirmek için fırsatlar arıyordu. NSK, orijinal makinenin kapsamlı bir tasarım incelemesini takiben tüm bu sorunları ele aldı.

Şirket, taş ocağı ve madencilik sektörü için titreşimli elekler üreten tesisdeki zorlukların üstesinden gelmek için rulman uzmanı NSK'ya başvurdu. Uzman mühendisler, rulman montaj tasarımı ve imalat önerisinde bulundu. Böylece ortaya çıkan ünite, herhangi bir karmaşık mahfaza, rulman veya sızdırmazlık ekipmanı olmadan makine şasisine kolayca bağlanabildi.

NSK, değer teklifinin parçası olarak, öncelikle müşteri tarafından onaylanmak üzere tam CAD çizimlerini içeren ısmarlama bir tasarım oluşturdu. NSK, müşteriden onay alınması üzerine, mahfaza, sızdırmazlık elemanları ve rulman tertibatının tamamının montaj işlemini üstlendi. Ürün daha sonra önceden monte edilmiş bir ünite olarak; paketlenmiş, önceden yağlanmış ve rulman konumlarına göre yerinde montaja hazır bir şekilde tedarik edildi.

Titreşimli elek makinelerinde kullanılan rulmanların maruz kaldığı zorlu çalışma ortamlarında sadece rulman performansı ve güvenilirliği artmakla kalmadı, aynı zamanda müşteri, karmaşık montaj gereksiniminin ciddi ölçüde azaltılması sayesinde, üretim maliyetlerinde de önemli bir düşüşe tanık oldu.

NSK'nın tasarımı, NSK'nın CAM-VS titreşim şartlarını karşılayan rulmanlarıyla birlikte, yüksek mukavemetli SG (küresel grafit) demirden yapılmış ısmarlama bir gövdeye odaklanmaktadır. Müşterinin alt bileşenler üretme ihtiyacını azaltan entegre montaj, labirent ve kontak sızdırmazlık elemanlarını içerir.

Çözümün diğer faydaları arasında titreşim, darbe yükleri, aşınma ve korozyona karşı daha yüksek yorulma dayanımı ile birlikte gürültü seviyelerinde %50-60 oranında azalma bulunmaktadır. Son kullanıcılar, gerektiğinde entegre rulman ünitesini yeniden yağlayabilir.

Titreşimli elek üretim tesisinde kurulum kolaylığı, tesis içi maliyetleri azaltmıştır. Daha önce şirket, rulman alımları ve montaj maliyetleriyle birlikte, mahfazaları kendi bünyesinde üretmek için yüksek yıllık harcamalar üstleniyordu. Buna karşılık, tesis artık NSK'nın çok daha düşük maliyetli önceden monte edilmiş rulman üniteleri sayesinde tek bir maliyet üstlenerek, yıllık 117.000 Euro tasarruf sağlıyor.

1) NSK, titreşimli elek makinelerinde kullanılan rulmanların maruz kaldığı zorlu çalışma ortamlarında rulman performansını ve güvenilirliğini iyileştirdi. Photo: Copyright (c) 2021 Nordroden/Shutterstock


Önceden monte edilmiş NSK rulmanları, titreşimli elek makinesi imalatçısına zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor
 
2) NSK'nın önceden monte edilmiş, entegre rulman tertibatının kesiti


Önceden monte edilmiş NSK rulmanları, titreşimli elek makinesi imalatçısına zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers