www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Dar alanda büyük güç

Tahrik sistemleri evrimleşti. Genel anlamda, elektrikli motorlar “yalnız kurtlar” değiller ama çoğu uygulama için hız azaltmada redüktörler ve enkoderler ile kombine edilmeleri gerek. Bu bileşenlerin birbirleriyle kusursuz biçimde eşleştiğinden emin olmak ve kurulum gereksinimlerini minimize etmek adına, ayrı bileşenlerin tek bir kaynaktan komple bir çözüm olarak elde edilmesi önerilmekte. Kurulum alanlarının son derece kısıtlı olduğu ve kurulum durumuna göre mümkün olduğunca kısa yüksek torklu tahriklere ihtiyaç duyulduğu durumlarda bile, özellikle robotik, prostetik bağlantılar, laboratuvar otomasyonu, pompa, medikal teknoloji veya uçak kabin ekipmanı gibi uygulamalarla uyumlu pratik odaklı bir çözüm her zaman vardır.



Dar alanda büyük güç

Dar alanda büyük güç

Dar alanda büyük güç

Resim: Güçlü ve kompakt tahrik sistemleri robotik, prostetik bağlantılar, laboratuvar otomasyonu, pompa, medikal teknoloji veya uçak kabin ekipmanı gibi uygulamalar için idealdir.(Copyright: Schunk, FAULHABER)

Tahrik uzmanı FAULHABER, sistem sağlayıcısı olarak yetkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi ve BXT flat motor serisini uygun redüktörler, entegre enkoderler ve eksenel yönde son derece kısa uzunluğa sahip hız kontrolleri ekleyerek genişletti. Tüm bileşenler birlikte kusursuz çalışacakları şekilde optimize edildi. Üç farklı boyut tahrik sistemi zorluklarının pek çoğunu çözebilecek durumda. Örneğin alt kol protezinde, 22 mm çapındaki en küçük tahrik sistemi el için uygun olacakken, 16 mm’lik motor dirsek için uygun olacaktır. Küçük kompakt tahrik sistemleri için diğer olası uygulamalar ise robot tutucular, endüstriyel otomasyon, insansı robotlar ve hatta motorlu - yani güç destekli - el dış iskeletleri için biyorobotiktir. Hassas hız kontrolü özellikleri sayesinde aynı zamanda diyaliz makinaları ve medikal pompalar için de uygundurlar.


Dar alanda büyük güç
Resim: Tek bir kaynaktan kompakt tahrik sistemi: Yüksek torklu flat motor serisi, eksenel yönde sonra derece kısa olan uygun redüktör ve entegre enkoder ile hız kontrolleri ilavesiyle genişletildi. (Copyright: FAULHABER)

Daha fazla tork için yenilikçi sargı teknolojisi
Motorlar klasik harici rotor tasarımına göre geliştirilmiştir. Yenilikçi sarım teknolojisi ve optimize edilmiş yapı sayesinde, fırçasız DC servo motorlar 22 mm, 32 mm ve 42 mm çapında 134 mNm'ye kadar torklar üretir ve yüksek verimlilikte 100 W'a kadar sürekli çıkış sağlar. Bu, kompakt motorların bu sürücü sınıfında normal olan standartları önemli ölçüde aştığı anlamına gelir. Özellikle torkun montaj alanına ve ağırlığa oranı piyasada yaygın olandan çok daha iyidir. Yüksek bakır doluluk faktörü ve kutup pabucu tasarımı sayesinde manyetik alan güçlüdür ve dişli torku çok küçüktür. 10.000 dakika -1'e kadar hızlarda çalışan motorlar, yine potansiyel uygulama aralığını genişleten bir muhafaza ile veya muhafasız olarak sunulmaktadır.

Geniş redüksiyon oranına sahip metalik planet redüktör

Kompakt boyutlar ve yüksek tork ile de etkileyici olan GPT metal planet dişli redüktör ailesi, düz motorların hızını azaltmak için uygundur. Saf metal redüktörler, seramik bileşenler gibi daha pahalı teknolojilerle karşılaştırılabilir performans değerleri elde eder. Redüktörler motor uyumlu çaplarda sunulmaktadır ve dört kademede son derece hassas dereceli 3: 1 ila 1,294: 1 redüksiyon oranları sunar. Her aşama tork ve hız açısından yüksek performans için optimize edilmiştir. Çapa bağlı olarak, redüktörler 1, 8 ve 18 Nm sürekli torklar elde eder. Kısa süreler için daha yüksek torklar da mümkündür.

Dahası, redüktörler son derece sağlamdır ve sürekli yüklerin yanı sıra hızlı yük değişimlerini de tolere eder. Sınırlı eksenel montaj alanı için geliştirilmiştir ve aynı çaptaki diğer modellerden önemli ölçüde daha kısadır. Örneğin tek kademeli 22 mm versiyonu yaklaşık olarak sadece 18 mm, dört kademeli versiyon da yaklaşık olarak 37.mm uzunluğundadır. 42 mm redüktörle birlikte, uzunluklar sırasıyla 31 mm ve yaklaşık olarak 68 mm’nin altındadır.

Yüksek konumlama hassasiyetiyle muhafazalı enkoder

Tüm BXT motorlar dijital Hall sensörleri ile donatılmıştır ve sahip oldukları çok sayıda kutup sayesinde hızları çok hassas bir şekilde kontrol edilebilir. Hassas konumlandırma görevleri için IEF3-4096 manyetik enkoder de mevcuttur. Enkoder, yerleştirilmiş motor varyantına tam olarak entegredir, böylece toplam tahrik uzunluğunu sadece 6,2 mm arttırır. Düz tasarımına rağmen, indeks fonksiyonlu üç kanal, Line Driver ve devir başına 4.096 satıra kadar yüksek çözünürlük sunuyor. Motor ve enkoder kombinasyonu, kısıtlı alanlarda son derece hassas konumlandırmanın yapılması ve aynı zamanda yüksek torkların gerekli olduğu durumlarda ideal bir sistem çözümüdür. Buna örnek olarak robotik, tıbbi teknoloji, laboratuvar otomasyonu veya endüstriyel otomasyon verilebilir. .

Entegre hız kontrolleri ürün yelpazesini tamamlıyor

Nisan 2020'den itibaren, BXT motorları için hız kontrol aygıtları da mevcut olacak. BXT motorlarının muhafazalı versiyonlarına entegre edilmiş olan bu kontroller motorların uzunluğunu sadece 6,2 mm arttırmaktadır. İyi tasarlanmış tasarım konsepti, hem enkoderin hem de hız kontrol cihazının aynı muhafazaya monte edilmesini sağlarken çok sayıda ortak parçanın kullanılmasına da olanak tanır. Hız kontrolü, motorlara entegre edilmiş dijital Hall sensörleri tarafından gerçekleştirilir. Böylece, 200 dakika -1 ila 10.000 dakika -1 arasında geniş bir hız aralığı sunulur. Kompakt motor ve hız kontrol cihazı kombinasyonu, kritik alan uygulamaları için ideal olup kurulumu ve devreye almayı kolaylaştırır.


Dar alanda büyük güç
Figure: The BXT motorları, bu tahrik sınıfındaki diğer sıradan ürünlere göre çok daha yüksek tork sunuyor (Copyright: FAULHABER)

www.faulhaber.com/evolved/en

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers