www.endustriweb.com
NSK

NSK seramik kaplamalı rulmanları, VSD (değişken hızlı sürücü) kullanıcılarına avantajlar sağlıyor

NSK, VSD ve elektrik motoru kullanıcılarına büyük avantajlar sunan, optimize edilmiş seramik kaplamalı sabit bilyalı rulmanlar serisini geliştirmeye devam ediyor. Seramik kaplamanın yalıtım etkisi, akım geçişini engelleyerek hem rulmanın hizmet ömrünü uzatmakta hem de sürücü aksamlarının zarar görmesinin önüne geçmektedir.

Enerji tasarruflu VSD'ler pek çok endüstriyel makine, sistem ve teçhizatta her geçen gün popülerlik kazanmaya devam ediyor. Özellikle farklı talepleri karşılamak için değişik güç seviyeleri gerektiğinde, VSD kullanımı oldukça ekonomik oluyor. Ancak frekans regülatörleri, mil ve rulmanlar aracılığıyla sürücü aksamlarına parazit akım sıçraması riski her zaman olduğu için, farklı ihtiyaçlara cevap verebilen rulmanlar gerektirmektedir. Bu tarz bir akım, dalga oluşumu ya da çalışan yüzeylerin erimesi gibi nedenlerle rulmanın zarar görmesine sebep olabilir. Sürücü aksamlarının hizmet ömrü ve fonksiyonları da bu akım tarafından bozulabilir.

Tasarım mühendisleri dış bilezikte seramik kaplama kullanılmış sabit bilyalı rulmanlar ile bu tarz yaygın sorunları giderebilmektedir. Kaplamanın sağladığı yalıtım etkisi sayesinde akım transferi durmakta ve rulmanların hasar görmesi engellenmektedir.

NSK, kapsamlı test sonuçlarına dayanarak seramik kaplamalarını geliştirmeye hep devam etmiş ve bu çalışmalar bugün iki büyük avantajla sonuçlanmıştır. Öncelikle, kaplamaların yalıtım etkisi 10 kata kadar geliştirilmiştir. İkinci olarak, normal şartlarda oldukça kırılgan olan seramiğin darbe dayanıklılığı, piyasadaki geleneksel rulmanların 3 katından daha fazla olacak şekilde geliştirilmiştir. Bu sayede, rulmanların hizmet ömrü önemli ölçüde uzamaktadır.

İlave bir avantaj olarak, optimize edilmiş seramik kaplamalar rulmanın dönmesi ile açığa çıkan ısının daha iyi dağılmasını sağladığı için hizmet ömrünün uzamasına katkıda bulunmaktadır.

NSK'nin seramik kaplamalı sabit bilyalı rulmanlar serisini içeren 'Elektrik Motorları için Rulmanlar' adlı kataloğunu yazdırmak veya Pdf dokümanı olarak indirmek için şu adresten faydalanabilirsiniz: http://www.nsk-literature.com/en/industrial-motor-bearings/

NSK, sabit bilyalı rulmanlarında kullandığı seramik kaplamayı geliştirerek VSD kullanımında ortaya çıkan parazit akım problemlerinin önüne geçmektedir.


NSK seramik kaplamalı rulmanları, VSD (değişken hızlı sürücü) kullanıcılarına avantajlar sağlıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers