www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Yüksek teknoloji bina kontrolleri yardımıyla evcil hayvan sağlığı ve refahı

İngiltere'nin en büyük evcil hayvan ürünleri tedarikçisi, ideal hayvan sağlığını sürekli olarak korurken tüm tedarik zinciri ağı boyunca da önemli bir enerji tasarrufu sağlıyor.

Yüksek teknoloji bina kontrolleri yardımıyla evcil hayvan sağlığı ve refahı

Pets at Home, 450 mağazasındaki klima tesisatı için enerji verimliliğine sahip kontrol sistemleri kurdu.

Her bir sistem, enerji yönetimi danışmanları Ignite Energy of Wantage (Oxfordshire) tarafından HMS Networks'ün Intesis ağ geçidine dayalı standart bir şablon kullanılarak tasarlandı ve entegrasyon çözümleri sağlayıcısı Consyst tarafından kuruldu.

Farklı üreticilerin klimaları tek bir çatı altında toplantı
Pets At Home şubeleri, Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba gibi farklı üreticilerin klima ekipmanlarını kullanıyor. Consyst, üreticiden bağımsız olarak AC ünitelerinden ve kontrol işleminden gerçek zamanlı bilgi almak için ise Intesis ağ geçitlerini kullandı.

Consyst Direktörü Lior Golani sistemi şöyle açıklıyor: “Intesis ağ geçidi, AC ünitesi tarafından destekleniyor ve böylelikle basit bir kurulumu mümkün kılıyor. Entegratör, ağ geçitlerinden gelen ve önceden tanımlanmış bilgileri okuyarak yapılandırmayı farklı birimler ve siteler arasında kolayca çoğaltabiliyor ki bu da devreye alma süresi bakımından önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor .”

Bu basitlik, Consyst'in her bir sistemi hızlı ve verimli bir şekilde kurmasını sağladı. Gerçekten de tüm şube ağı, 18 aydan daha kısa bir sürede yükseltildi ve Pets at Home'un normal operasyonlarında kesintiyi en aza indirdi.

Hayvan refahı koşulları garanti altında alınıyor
Ağ geçidi bir kez çalıştığında, çalışma durumu ve hata kodları gibi önemli bilgileri merkezi bir kontrolöre sürekli olarak iletiyor. Bu noktada önemli bir faktör ise her mağaza sisteminin sürekli olarak evcil hayvan refahı için gereken katı koşulların yerine getirilmesini sağlayan çoklu sıcaklık sensörleri ve kontrolleri içermesi.

"Her mağazanın sıcaklığını izlemek ve kontrol etmek, enerji tüketimini önemli ölçüde azalttı ve daha da önemlisi, evcil hayvanlar için en uygun refah koşullarını sağladı" diyor Lior.

Pets at Home artık enerji açısından verimli mağazalara sahip. Bunun yanında, Ignite ve Consyst, yeni girişimler geliştirmek ve enerjinin her seviyede etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak için onlarla birlikte çalışmaya devam ediyor.


Akıllı ağ geçitleri

HMS'nin Intesis ağ geçidi çözümleri, hangi protokol veya ağ teknolojisi kullanılırsa kullanılsın, neredeyse tüm üreticilerin mevcut cihazlarının ve ekipmanlarının bağlanmasını sağlıyor. Bu da en karmaşık bina otomasyon projesinin bile tüm unsurlarının tek bir birleşik sisteme entegre edilebileceği anlamına geliyor.

Açık standartlar veya özel protokoller kullanarak iletişim kurabilirken bir dizi protokol çeviricisini ve AC arabirimini içinde barındırıyor. Sonuç olarak sağlam ve güvenilir çalışma ile birlikte basit tasarım, kurulum ve devreye alma mümkün kılınıyor.


Yüksek teknoloji bina kontrolleri yardımıyla evcil hayvan sağlığı ve refahı
Intesis, en basit yerel gereksinimlerden başlayarak ticaret, perakende, sağlık ve eğitim sektörlerindeki büyük projelere kadar ölçeklenebiliyor. Üretim tesislerinin, rafinerilerin, üretim istasyonlarının, yüksek güvenlikli tesislerin kontrolünde kullanılan diğer HMS teknolojileriyle de aynı soyağacını paylaşıyor. HMS, DALI'nin yanı sıra, ASCII, BACnet, KNX, M-bus ve Modbus dahil olmak üzere tüm büyük bina otomasyon protokolleri için ağ geçitleri üretiyor. 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers