www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Yeni Intesis ağ geçidi PROFINET ve BACnet arasındaki bağlantıyı kolaylaştırıyor

HMS Networks, fabrika katlarındaki PROFINET PLC'leri ile BACnet IP / MSTP'li Bina Yönetim Sistemleri arasında iletişim sağlamak adına yeni Intesis protokol çeviricisini piyasaya duyurdu. Bu sayede fabrika katları ve bina tesisleri arasında tam veri entegrasyonu, izleme ve kontrol sağlanır hale geliyor.

Yeni Intesis ağ geçidi PROFINET ve BACnet arasındaki bağlantıyı kolaylaştırıyor
Fabrikadan binaya iletişim ile temel hedefler yerine getirilebiliyor
Fabrikalarda, imalat ve çalışan personel için en uygun koşulları sağlamak üzere sıcaklık, nem ve hava kalitesi gibi çevresel boyutların otomatik olarak kontrol edilmesi ve izlenmesi esastır. HVAC ve aydınlatma sistemleri gibi tesislerin etkin kontrolünü sağlayarak, fabrika sahipleri çok fazla enerji tasarrufu yapabilir ve acil durumları güvenli bir şekilde yönetebilir.

Ancak, sistem entegratörleri fabrikadan binaya entegrasyonu planlarken normalde heterojen ve zorlu bir iletişim durumu ile karşılaşırlar. BACnet tipik olarak bina içindeki tesisleri kontrol etmek için Bina Yönetim Sisteminde (BMS) kullanılan protokoldür. PROFINET ise üretim süreçlerini kontrol etmek için en çok kullanılan fabrika ağlarından biridir.

Lisanslı Intesis PROFINET – BACnet ağ geçidi ile bağlantı mümkün hale geliyor
Bu duruma odaklanarak, HMS Networks'ün yeni Intesis PROFINET - BACnet IP / MSTP protokol çeviricisi, PROFINET PLC'leri ve BACnet kontrolörleri arasında çift yönlü iletişim sağlayan uygun maliyetli ve kurulumu kolay bir ağ geçidi çözümüdür. 1200 veri noktasına kadar bağlantı yapabilen ağ geçidi, bir tarafta BACnet IP / MSTP sunucusu / bağımlı ve diğer tarafında bağımsız Ethernet bağlantı noktalarına sahip PROFINET I / O cihazıdır. Ağ geçidi BACnet için BTL sertifikalıdır ve en yüksek iletişim ve kalite standartlarını garanti etmek için UL işaretini taşır. Fabrika ve bina sistemleri arasındaki stratejik yerleşimi sayesinde, ağ geçidi BACnet tabanlı BMS sisteminden fabrikadaki cihaz ve makinelerin enerji ölçümü, HVAC izleme ve PROFINET PLC'den kontrol ile birlikte kolay alarm tanımlama ve yönetimi gibi çok ilginç uygulamaların kolaylaştırıcısı haline gelir.

Intesis MAPS kullanılarak kolay konfigürasyon ve entegrasyon süreci
Tüm Intesis protokol çeviricileri için ortak konfigürasyon aracı olan Intesis MAPS, ağ geçidinin her iki tarafını kapsayan sistem entegratörleri için çok sezgisel bir konfigürasyon süreci sunar. MAPS, BACnet entegrasyonu için değerli EDE dosyaları ve bağlı herhangi bir PROFINET PLC kontrolörünün hızlı yapılandırması için GSD dosyaları ve TIA portal TAG dosyaları sağlayarak entegratörlerin projelerinde daha da yardımcı olur.

HMS’nin hem fabrika hem de bina iletişimindeki uzmanlığının sonucu
Mevcut Intesis BACnet protokol çeviricilerinin kapsamlı aralığını genişleten yeni PROFINET - BACnet sürümü, fabrikadan binaya entegrasyon için yeni Intesis ağ geçidi hattında HMS Networks tarafından adım adım piyasaya sürülecek ilk üründür. Bu ağ geçitlerinde HMS, dünya çapında milyonlarca kurulumda müşterilerin güvendiği, endüstriyel ve bina odaklı iletişim için kanıtlanmış Anybus® ve Intesis iletişim teknolojilerini birleştirmektedir.

Daha fazla bilgi için www.intesis.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers