www.endustriweb.com
NSK

Yeni NSK rulmanları, çelik üreticileri için uzun hizmet ömrü sağlıyor

Zorlu çalışma koşulları nedeniyle, çelik üretim ekipmanı, erken hasara karşı dayanıklı, son derece güvenilir, uzun ömürlü rulmanlar gerektirir. Bu nedenle NSK, çelik üretim endüstrisi için, istikrarlı ekipman çalışması yoluyla üretkenliği artıran ve yenilikçi sızdırmazlık ve yağlama teknolojileriyle bakım maliyetlerini azaltan, katma değeri yüksek yeni bir rulman geliştirdi.

Ham demirden bitmiş ürüne kadar olan üretim sürecinin bir parçası olarak çelik üretimi, aşağıdakiler dahil olmak üzere farklı ekipmanlar gerektirir: erimiş çelik yapmak için ham pik demiri eriten ekipman; erimiş çeliğin bileşimini ayarlayan ve sertleştiren ekipman ve sertleştirilmiş çeliği levhalara veya çubuklara dönüştüren haddeleme ekipmanı. Bu işlemler arasında, haddehaneler için rulmanlar özellikle zorlu çalışma koşullarına dayanmak zorundadır.

Haddehanelerin iş merdaneleri için rulmanlar, aşırı yük ve hızlara uyum sağlamanın yanı sıra, oksit tortusu ve soğutma suyu sızıntılarına karşı da dirençli olmalıdır. Yetersiz özelliklere sahip rulmanlarda erken hasar, büyük ölçüde yetersiz yağlama nedeniyle kanal yüzeylerinin pullanmasından veya paslanmasından kaynaklanacaktır. Ancak, maliyet ve çevresel kaygılar nedeniyle aşırı yağlama çözüm değildir.

NSK, bu düşünceleri göz önünde bulundurarak, su girişinin etkilerini en aza indiren gres teknolojisinin yanı sıra haddehane rulmanları için optimize edilmiş sızdırmazlık teknolojisini kullanan bir çözüm geliştirmeye başladı. Sonuç, geleneksel rulmanlardan daha fazla suya dayanıklı ve çelik üretim ekipmanı uygulamalarında optimum performans sağlayan uzun ömürlü, dört sıralı konik makaralı rulmanlardır.

Özellikle yeni rulmanlardaki yağ keçesi son derece kompakttır ve kafeslerin yeni işlenme yöntemi, makara uzunluğunu ve çapını artırmış ve makara sayısını artması ile yüksek yük kapasiteli bir tasarım elde edilmiştir.

Yeni yatağın iç tasarımının optimize edilmesi, NSK'nın geleneksel ürünüyle karşılaştırıldığında temel dinamik yük oranını %25'e kadar artırır. Ayrıca, sıkı sızdırmazlık, servis ömrünü uzatmak için yalnızca partikül ve su girişini önlemekle kalmaz, aynı zamanda bakım periyotları sırasında gres ikmali ihtiyacını da azaltır.

Gres bileşimini optimize ederek, metal metale teması önlemek için rulman kanalı yüzeyi ile makaralar arasında kalın bir yağ filmi oluşturmak ve korumak mümkündür . Ayrıca, özel bir katkı maddesinin kullanılması, suyun kanal yüzeyiyle temas etmesini önleyerek olası korozyonu engeller. Su sızmış bir ortamda yapılan NSK testleri, yeni gresin geleneksel yağlama gresinin iki katından daha fazla hizmet ömrüne sahip olduğunu ve erken hasarın önlenmesine yardımcı olduğunu doğruladı.

345 ila 615,95 mm dış çap boyutlarında mevcut olan NSK'nın suya dayanıklı gresli yeni sızdırmaz-temiz, dört sıralı konik makaralı rulmanları, sıcak/soğuk haddehanelerdeki ve diğer çelik üretim ekipmanlarındaki iş merdaneleri için uygundur. Şirket, gelecekte de proseslerin geliştrilmesi ve çevrenin korunmasına katkıda bulunacak ürünler yaratarak çelik üreticilerini desteklemek için ürün geliştirme programına devam etmektedir.

1) Optimize edilmiş gres, metal metale teması önlemek için yatak kanalı yüzeyi ile makaralar arasında kalın bir yağ filmi oluşturur.


Yeni NSK rulmanları, çelik üreticileri için uzun hizmet ömrü sağlıyor
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers