www.endustriweb.com
NSK

NSK rulmanları maden cevheri hazırlama tesisinde önemli tasarrufların elde edilmesini sağladı

NSK, maden cevheri hazırlama tesisinde, toz toplama fanlarında kullanılan rulmanlar da oluşan aşırı ısınma sorununu çözerek, şirketin yıllık 88.955 Euro maliyet tasarrufu elde etmesini sağladı. Bu tasarruflar, NSK'nın uygun özelliklere sahip rulman ve yağlama çözümü sayesinde, daha önce soğutma için gerekli olan basınçlı hava ihtiyacının da ortadan kaldırılmasıyla elde edildi.

Kırma, ayıklama, öğütme, eleme, boşaltma, filtreleme ve kurutma gibi işlemlerden kaynaklanan, havadaki yüksek miktarda bulunan partiküllerin giderilmesine yardımcı olmak için, maden cevheri hazırlama tesislerinde toz toplama fanlarının kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tesis özelinde değerlendirildiğinde, toz toplama fanlarında kullanılan rulmanların çalışma sıcaklığı, kabul edilemez derecede yükselmeye başlamıştı. Bu durumu önlemek ve rulman ömrünü uzatmak için tesis, soğutma amacıyla ciddi bir maliyet oluşturan basınçlı hava sistemi kullanıyordu.

Tesisin yönetim ekibi, süregelen finansal giderlerden ötürü, NSK'nın deneyimli mühendislerini çözüm bulmak ve inceleme yapmak adına tesise davet etti. Yapılan incelemede, rulmanların performans durumu ve çalışma sıcaklığı ölçümü gibi kritik konuların değerlendirilmesiyle birlikte, çalışan rulman keçelerinin durumları da ele alınmıştır. Yüksek rulman dönme hızı, keçe kenarlarının zarar görmesine ve aşırı yağlama meydana gelmesine sebep olmaktadır ve bu durum da çalışma sıcaklıklarının artmasına yol açmaktadır.

NSK, bu duruma karşın, doğru montaj prosedürü, yağlama süreleri ve miktarları için tavsiyeleriyle birlikte, SNN plummer blokları ve labirent keçeleri ile yüksek performanslı NSKHPS küresel makaralı rulmanlarının kullanımını önerdi. SNN plummer blokları, kolay bakımı desteklemek için iki yağlama deliği ve bir boşaltma deliğiyle dizayn edilmiştir. Uygulamanın ardından gerçekleştirilen deneme işletiminde, soğutma amacıyla kompresör çalıştırma ihtiyacının ortadan kalktığı ve sıcaklıkta önemli bir azalma olduğu görülmüştür.

NSK'nın modüler SNN rulman yataklama serisi, toz toplama fanı gibi zorlu uygulamaların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli teknik seçenekler sunar. Özellikle, bileşenlerin takılması, çıkarılması ve bakımı kolaydır. NSKHPS serisi gibi yüksek performanslı rulmanlar ile donatılmış SNN bağımsız rulman yataklaması, şirketleri maliyet azaltma planları kapsamında öngörülen hedeflere ulaşmaları konusunda destekler.

Maden cevheri hazırlama tesisinde, NSK mühendislik ekibinin denetiminde gerçekleştirilen kurulum ve uygulama işlemleriyle birlikte yapılan deneme son derece başarılı olmuştur. Tesis sonuç itibarıyla artan verimlilik ve düşük bakım maliyetlerinin yanında ayrıca basınçlı hava ihtiyacının ortadan kalkması avantajını elde etti. Basınçlı hava ihtiyacının ortadan kalkması, tek başına yıllık 88.955 Euro tasarruf elde edilmesini sağladı.

1) Havadaki yüksek miktarda bulunan partiküllerin giderilmesine yardımcı olmak için, maden cevheri hazırlama tesislerinde toz toplama fanlarının kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır Fotoğraf: Kotomiti Okuma/Shutterstock


NSK rulmanları maden cevheri hazırlama tesisinde önemli tasarrufların elde edilmesini sağladı
 
2) Bir NSK SNN plummer bloğunun tasarım yapılandırmasını gösteren kesit görüntüsü. Fotoğraf: NSK


NSK rulmanları maden cevheri hazırlama tesisinde önemli tasarrufların elde edilmesini sağladı
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers