www.endustriweb.com
NSK

Yeni NSK vidalı milleri EMO 2023'te sahneye çıkıyor

Frezeleme, delme ve tornalamadan taşlama, EDM ve bükmeye kadar takım tezgahlarında gerçekleştirilen işlemler ancak işlemlerde kullanılan bileşenler kadar iyidir. Onlarca yıldır NSK vidalı millerinin kendine özgü kalitesi ve performansı, hız ve hassasiyet bakımından takım tezgahı gerekliliklerini karşılarken, NSK vidalı mileri aynı zamanda düşük gürültü üretir ve enerji tüketimini asgari seviyeye indirir. Hannover’da düzenlenecek EMO 2023 Fuarı (18-23 Eylül), NSK'ya bu önemli teknoloji alanındaki en son gelişmelerini sergilemek için bir platform sağlayacaktır. Özellikle, şirketin 120 m2 alana sahip standı (Stand C42, Salon 7), Avrupa'da ilk defa sergilenecek çeşitli vidalı millerle dikkatleri üzerine çekecek.

Yeni vidalı miller arasında NSK'nın yüksek hassasiyetli takım tezgahları için yeni nesil ürünleri de yer alacak. NSK’nın yeni nesil vidalı milleri, daha düşük hareket hataları ve “ikincil kadran arızası” olgusunun ortadan kaldırılması, ayrıca daha yüksek kaliteli yüzey işlemiyle, yani kalıp ve kalıp makinesinde işleme ve diğer yüksek hassasiyet gerektiren uygulamalarda ikincil cilalama/parlatma işlemlerine olan ihtiyacı azaltarak veya tamamen ortadan kaldırarak verimliliği artırır. Buna ek olarak, tahrik torkundaki azalma önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlar.

NSK’nın yeni nesil vidalı milleri, ikincil kadran arızası zirvesinin neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayarak parametre ayarı yoluyla telafi ihtiyacını ortadan kaldırır. Esas olarak sürtünme dalgalanmalarında %20'ye kadar azalma, ilk pik yüksekliğinin düşürülmesine de katkıda bulunur.

NSK standında sunulacak başka bir yeni ürün ise NSK'nın düşük sıcaklık üreten vidalı milleri olacak. Bu yenilikçi ürünün özellikleri arasında, aynı sertlikte geleneksel sistemlerden %45 daha düşük olan sürtünme kaybı/ısı üretimi bulunur ve kullanıcıların hizalama doğruluğunu korumasına yardımcı olur. Yeni düşük ısı üretimi özelliğine sahip vidalı miller, soğutma ihtiyacını azaltarak veya tamamen ortadan kaldırarak enerji tüketiminin azalmasına da katkıda bulunur. Ek bir avantaj olarak, ürün aynı sertlikte geleneksel ürünlere göre yaklaşık %65 daha az dinamik ön yükleme torku sunar.

Fuarda sergilenecek olan bir başka yeni vidalı mil, şirketin yüksek yüklü tahrik uygulamaları için geliştirdiği HFT süper uzun ömürlü ürün serisi olacak. Bu yenilikçi ürün serisi, özellikle bilya devresinin farklı alanlarındaki yük dağılımının optimizasyonu sayesinde geleneksel vidalı millerin kullanım ömrünü iki katına çıkarır. Uzun ömür ve makine boyutunu küçültme yoluyla kaynak tasarrufu sağlayan bu süper uzun ömürlü ürün serisi, enjeksiyon kalıplama makineleri ve servo presler gibi tamamen elektrikli tasarımlara geçen takım tezgahları için mükemmeldir.

NSK, EMO fuarında HTF süper uzun ömürlü ürün serisini, yüksek yüklere ve kontaminasyona maruz kalan uygulamalardan yararlanmak için şirketin tescilli Tough Steel adıyla bilinen sert çeliğinden yararlanan S-HTF serisiyle tamamlayacak. Geleneksel ürünlere göre yaklaşık 2,2 kat daha fazla yorulma ömrü ve 1,8 kata kadar daha fazla yük taşıma kapasitesi sunan seri, dünyada Tough Steel adıyla bilinen sert çelik teknolojisini içeren ilk vidalı mil uygulamasıdır.

Standın başka bir yerinde, NSK, kısa stroklu uygulamalarda bile daha uzun bakım aralıkları sağlamak için aşınmayı azaltan, oluk üzerinde özel bir yüzey işlemine sahip olan yüksek dayanıklı vidalı milleri fuar ziyaretçilerine tanıtacaktır. Şirket ayrıca, Avrupa takım tezgahı uygulamalarında boyut ve tolerans sınıfı bakımından uygunluğu güvence altına alan, DIN standardı boyut gerekliliklerine uygun, yüksek hızlı, düşük gürültülü kompakt vidalı millerini sergileyecektir.

EMO furarının diğer bir odak noktası ise lineer kılavuzlar olup özellikle şirketin geleneksel NH/NS kılavuzlarının çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunan yeni DH/DS uzun ömürlü ürün serisi öne çıkmaktadır. NSK ayrıca, kirletici girişini önlemek için yüksek ölçüde toza dayanıklı keçelere sahip olan, etkinliği kanıtlanmış RA serisi makaralı kılavuzlarını da sunacaktır.

EMO fuarında sergilenen NSK rulmanları arasında şirketin ROBUSTDYNA ultra yüksek hızlı, yüksek yük kapasiteli eğik bilyalı rulmanları da yer alacak. Önceki nesil bilyalar ile karşılaştırıldığında, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılan rulmanlar Avrupa’da ilk defa sergilenecektir.

Fuardaki bir başka tanıtım ise, yüksek hızlı mil rulmanlarında kullanımı desteklemek için krepaj (tutukluk) direncini artıran NSK'nın ROBUSTGRD gresi olacak.

Ziyaretçiler ayrıca, takım tezgahı millerinde kullanım sırasında enerji tüketimini, çalışma sıcaklığını, titreşimi ve gürültüyü azaltan eğik bilyalı rulmanlar için SURSAVE (TSR) rulman kafesini de keşfedecekler. NSK’nın süper hassas rulman serileri ve yüksek hızlı motor rulmanı, robotlar için ince eğik bilyalı rulmanların yanı sıra, takım tezgahları için de seriyi tamamlayacak.

1) NSK S-HTF serisi, dünyada Tough Steel adıyla bilinen sert çelik teknolojisini içeren ilk vidalı mil uygulamasıdır.


Yeni NSK vidalı milleri EMO 2023'te sahneye çıkıyor
 
2) NSK'nın yüksek dayanıklılığa sahip vidalı milleri, oluk üzerinde aşınmayı azaltan özel bir yüzey işlemine sahiptir.


Yeni NSK vidalı milleri EMO 2023'te sahneye çıkıyor

 3) NSK’nın DIN standardına uygun vidalı milleri, Avrupa takım tezgahı uygulamaları için boyut ve tolerans sınıfı bakımından uygunluğu güvence altına alır.


Yeni NSK vidalı milleri EMO 2023'te sahneye çıkıyor

4) Yeni NSK DH/DS serisi, şirketin geleneksel NH/NS lineer kılavuzlarının çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunar. 


Yeni NSK vidalı milleri EMO 2023'te sahneye çıkıyor
 
5) NSK'nın yeni ROBUSTDYNA rulmanları, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılmıştır.


Yeni NSK vidalı milleri EMO 2023'te sahneye çıkıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers