www.endustriweb.com
NSK

NSK, EMO 2023'te en son geliştirdiği lineer kılavuzları sergileyecek

Delme, frezeleme ve taşlama gibi işlemler, etkileyici performans ve olağanüstü kalite sunan, lineer (doğrusal) ve döner hareket çözümleri gerektirir. Bu faktörler, büyük takım tezgahı üreticilerinin neden NSK'nın uzmanlığına ve bilgi birikimine güvendiğinin göstergesidir.

Şirketin bu sektördeki başarısının temelinde sürtünme teknolojisi (triboloji), malzemeler, simülasyon ve mekatronik olmak üzere dört temel teknoloji bulunmaktadır. Hannover’da gerçekleştirilecek EMO 2023 Fuarında (18-23 Eylül) Salon 7, C42 Standında öne çıkan ürünler arasında, NSK'nın en son geliştirdiği lineer kılavuzlar olacaktır. Şirketin dört temel teknolojisinden yararlanan NSK lineer kılavuzları, işleme operasyonlarında zorlu çevrim süresi ve doğruluk gereksinimlerini karşılamak için gereken hızı ve sertliği sunar.

NSK lineer kılavuz sunumunun en önemli parçası yeni DH/DS uzun ömürlü ürün serisi olacaktır. Dünya lideri dinamik yük oranı sayesinde, DH/DS serisi, şirketin geleneksel NH/NS lineer kılavuzlarının çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunar. Ürün ayrıca daha küçük lineer kılavuzların kullanılması sayesinde ekipman boyutlarının küçültülmesini kolaylaştırır. Kullanılan makine ve ekipman boyutlarının küçültülmesi, ağırlık azaltmaya ve enerji tasarrufuna katkıda bulunur.

Lineer kılavuzlarda sürekli daha yüksek güvenilirlik talebini karşılamak için NSK, tescilli TF “Tough” (sert) ısıl işlem teknolojisini DH/DS serisine uyguladı. TF teknolojisi, yorulma ömrünü uzatmak için çelikte tutulan östenit miktarını kontrol eden benzersiz bir ısıl işlemdir. Bu faktörün kontrol edilmesi; bir bilya veya silindir, oluk yüzeyine herhangi bir yabancı madde (kirletici/parçacık vb.) bastığında oluşan eziklerin hatlarını yumuşatır. Böylece baskının yoğunlaşabileceği alanlar azaltılarak yüzey pullanması azaltılır ve çalışma mesafesi uzatılır.

Fuarda sahneye çıkacak diğer bir yenilikçi çözüm de NSK'nın etkinliği kanıtlanmış RA serisi makaralı kılavuzları olup bu kılavuzlar kaydırıcının alt kısmından kirletici girişini önlemek için yüksek derecede toza dayanıklı keçelere sahiptir ve zorlu işletim koşullarında güvenilirliği büyük ölçüde geliştirir.

Optimize edilmiş keçe dudağı tasarımı ve yüksek derecede aşınmaya dayanıklı malzemeler, RA serisi makaralı kılavuzların uzun bir süre boyunca yüksek sızdırmazlık performansı sunduğu anlamına gelir. Bu kılavuzların kirlenmiş ortamlarda çalışma ömrü, geleneksel ürünlerin çalışma ömrünün iki katıdır. Kullanıcılar, baş aşağı monte edilen kılavuzlar için V1 keçesiyle birlikte kaydırıcının tüm alt yüzünü kaplayan V1 alt keçesini birlikte kullanarak 4 kat veya bazen daha fazla çalışma ömründen yararlanabilirler.

Doğrusal hareket temasını koruyan NSK, örneğin kalıp yapımında kullanılan yüksek hassasiyetli takım tezgahları için şirketin yeni nesil ürünü de dahil olmak üzere, sürekli genişleyen vidalı mil portföyünü EMO fuarında sergileyecektir. Daha az hareket hatası ve “ikincil kadran arızası” olgusunun ortadan kaldırılmasını sağlayan yeni nesil vidalı miller, ikincil cilalama/parlatma işlemlerine olan ihtiyacı azaltır veya tamamen ortadan kaldırır.

NSK standında sunulacak başka bir yeni ürün ise geleneksel sistemlere göre %45 daha düşük sürtünme kaybına sahip olan, NSK'nın düşük sıcaklık üreten vidalı milleri olacak. Başka bir yeni ürün de geleneksel alternatiflerine kıyasla iki kata kadar daha uzun ömürlü olan, şirketin yüksek yüklü tahrik uygulamaları için geliştirdiği HFT süper uzun ömürlü vidalı millerdir.

Diğer NSK vidalı milleri arasında şirketin yüksek yüklere ve kontaminasyona dayanıklı, NSK’nın Tough Steel adıyla bilinen tescilli sert çeliğiyle imal edilen S-HTF serisi, aşınmayı önleyen özel bir oluk yüzey işlemine tabi tutulmuş yüksek dayanıklılığa sahip vidalı miller ve DIN standardına uygun yüksek hızlı, düşük gürültülü vidalı miller bulunmaktadır.

Standda ayrıca rulmanlar da öne çıkacak olup rulmanlar arasında dikkat çeken ürünlerden özellikle ROBUSTDYNA ultra yüksek hızlı, yüksek yük kapasiteli eğik bilyalı rulmanlar Avrupa’da ilk defa sergilenecektir. Takım tezgahı milleri için mükemmel olan bu yenilikçi yeni rulmanlar, uzun yorulma ömürleri sayesinde hem ağır kesme hem de yüksek hızlı işlemleri kolaylaştırır.

Sergilenecek yeni ürünler arasında ayrıca şirketin geleneksel ürününe kıyasla 5 kat daha yüksek krepaj direnci sağlayan ROBUSTGRD gresi bulunuyor.

Sergiye çıkacak diğer ürünler arasında eğik bilyalı rulmanlar için enerji tasarrufu, küçük NRRO (tekrarlanmayan salgı) ve takım tezgahı millerinde kullanım sırasında yüksek hız değerleri gibi avantajlar sunan NSK’nın SURSAVE (TSR) rulman kafesi de bulunuyor. NSK’nın süper hassas rulmanları ile yüksek hızlı motor rulmanları arasından seçilen ürünler, takım tezgahları için seriyi tamamlarken, şirket ayrıca robotlar için tasarlanmış ince eğik bilyalı rulmanları da ziyaretçilerin beğenisine sunacaktır.

1) Yeni NSK DH/DS serisi, şirketin geleneksel NH/NS lineer kılavuzlarının çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunar.


NSK, EMO 2023'te en son geliştirdiği lineer kılavuzları sergileyecek
 
2) NSK S-HTF serisi, dünyada Tough Steel adıyla bilinen sert çelik teknolojisini içeren ilk vidalı mil uygulamasıdır.


NSK, EMO 2023'te en son geliştirdiği lineer kılavuzları sergileyecek
 
3) NSK'nın yüksek dayanıklılığa sahip vidalı milleri, oluk üzerinde aşınmayı azaltan özel bir yüzey işlemine sahiptir.


NSK, EMO 2023'te en son geliştirdiği lineer kılavuzları sergileyecek
 
4) NSK’nın DIN standardına uygun vidalı milleri, Avrupa takım tezgahı uygulamaları için boyut ve tolerans sınıfı bakımından uygunluğu güvence altına alır.


NSK, EMO 2023'te en son geliştirdiği lineer kılavuzları sergileyecek

5) NSK'nın yeni ROBUSTDYNA rulmanları, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılmıştır.
 


NSK, EMO 2023'te en son geliştirdiği lineer kılavuzları sergileyecek

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers