www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Yeni Anybus CompactCom otomasyon cihazlarının CC-Link IE Field’de iletişim kurmasını sağlıyor

HMS Endüstriyel Ağlar, Anybus® CompactCom™ 40-serileri ailesini herhangi bir otomasyon cihazının CC-Link IE Field’de iletişim kurmasını sağlayan yeni bir versiyonla genişletiyor. Böylece HMS artık CC-Link IE Field dahil olmak üzere her türlü CC-Link bağlantılı iletişim sorunu için hem tümleşik hem de bağımsız ağ geçidi çözümleri sunacak.

Yeni Anybus CompactCom otomasyon cihazlarının CC-Link IE Field’de iletişim kurmasını sağlıyor
CC-Link IE Field için yeni Anybus CompactCom. Arka planda, CC-Link ve CC-Link IE Field için diğer HMS iletişim çözümleri.

Anybus CompactCom otomasyon cihazlarının endüstriyel şebeke sistemleri ve endüstriyel Ethernet dahil olmak üzere her türlü endüstriyel ağa bağlanabilmesini sağlayan bir dizi tümleşik iletişim arayüzüdür. HMS, Anybus CompactCom 40-serilerini gigabit CC-Link IE Field ağına bağlanabilecek şekilde genişletiyor.

İki tane sertifikalı format mevcut

CC-Link kullanıcı kuruluşu (CLPA) tarafından tam onaylı Anybus CompactCom 40-serileri iki ayrı formatta CC-Link IE Field bağlantısı sunuyor:

• Module formatı: bu format mevcut CompactCom kullanıcılarına CC-Link IE Field modülünü basitçe bağlayarak anında bağlantı sağlıyor.

• Brick formatı: kısıtlı alana sahip veya kendi seçtikleri ağ konektörlerini eklemek isteyen kullanıcılar için ideal.


CC-Link IE Field ile hızlı iletişim


CompactCom herhangi bir endüstriyel ağ ile hızlı iletişim sağlamak için bir ana otomasyon cihazına yerleştirilecek şekilde tasarlanıyor. HMS tarafından ürünle birlikte verilen örnek sürücü kodu ve konfigürasyon dosyası (CSP+) sayesinde Anybus CompactCom’un bir otomasyon cihazına yerleştirilmesi oldukça hızlı bir işlemdir.

CC-Link IE Field ağlarında bağımlı iletişim için tasarlanmış Anybus CompactCom her yönde 1536 byte’a kadar işlem verisi işleyebilme özelliği onu pek çok bağımlı cihaz için uygun hale getiriyor. Modül genel cihaz profillerini destekliyor ve HMS’nin ödüllü ağ işlemcisi Anybus NP40’da uygulanan bir çift erişimli anahtar ile birlikte teslim ediliyor.

Tüm endüstriyel ağlara erişim


Kullanıcılar Anybus CompactCom konseptini uygulayarak CC-Link IE Field dahil olmak üzere tüm ana endüstriyel ağlara erişebilir. Anybus CompactCom ürünleri donanım ve yazılım açısından birbiriyle değiştirilebildiğinden, kullanıcılar tercih edilen CompactCom’u seçerek herhangi bir ağa bağlanabilirler.
40-serilerinde kullanılabilen ağlar şunlardır: PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus TCP, Powerlink, PROFIBUS, DeviceNet ve CC-Link. Diğer on ağ Anybus CompactCom 30-serileriyle de kullanılabilir.

CC-Link-tabanlı ağlar için sunulan Anybus hizmetini tamamlayıcı

HMS Proje Müdürü Leif Malmberg HMS’nin, CC-Link IE Field için Anybus CompactCom ile genel olarak otomasyon cihazı üreticilerine ve özel olarak CC-Link ağlarına bağlanmak isteyenlere sunduğu hizmeti daha da güçlendirdiğini belirtiyor. Leif Malmberg şunları ifade etti; “CC-Link IE Field’i geleceğin büyüyen Ethernet ağlarından biri olarak görüyoruz ve Mitsubishi PLC’lerle iletişim gibi hem CC-Link hem de CC-Link IE Field için yerinde çeşitli bağlantı çözümleri sunuyoruz.”

HMS, CC-Link ile ilgili her türlü iletişim sorunu için hem tümleşik hem de bağımsız ağ geçidi çözümleri sunuyor. CC-Link IE Field için yeni CompactCom’dan ayrı olarak, HMS aynı zamanda:

• Her türlü seri cihazın hem CC-Link hem de CC-Link IE Field’e bağlanabilmesi için bağımsız Anybus Communicator ağ geçitleri,
• CC-Link ve CC-Link IE Field’in diğer 11 endüstriyel ağa bağlanabilmesi için Anybus X-ağ geçitleri,
• Anybus CompactCom 40-serilerinde CC-Link bağlantısı sunuyor.

CC-Link IE Field için yeni Anybus CompactCom 40-serileri 1 Kasım itibariyle temin edilebilir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers