www.endustriweb.com
Beijer Electronics Products AB

iX: dördüncü nesil HMI yazılımı

iX şahsa özel HMI terminalleri ile maliyetli SCADA lisans çözümleri arasındaki boşluğu dolduran yazılım tabanlı bir HMI konseptidir. Bir geliştirme ortamı ile çalışma süresi ortamından oluşur ve birkaç versiyonu mevcuttur: Bir panel PC veya masaüstü PC platformunda çalışabilen tam bir Lauer HMI konseptinin yanı sıra diğer bütün tedarikçilere ait PC’lere yönelik çalışma süresi versiyonu gibi. Microsoft .Net framework desteği sayesinde iX çok sayıda müşteriye özgü adaptasyon seçeneklerini mümkün kılmaktadır. Dışarıdan .Net kontrollerini (DLL’ler) bütünleştirme yetisi sayesinde kullanıcı tanımlı objelerin oluşturulmasında yaratıcı hayal gücünüz sınır tanımayacak.

iX: dördüncü nesil HMI yazılımı
Microsoft’un Windows Presentation Foundation (WPF) standardı ile birlikte, kullanıcılar kullanıcı arayüzleri oluşturmak konusunda benzersiz seçeneklere sahip olacak. Vektör tabanlı grafiklerin kullanılması kullanıcı arayüz ortamlarının daima kesin olarak, ölçek faktörü göz önünde bulundurulmaksızın oluşturulmasını sağlamaktadır. Anahtar, gösterge enstrümanları ve teknik piktogramlar gibi çok sayıda ön tanımlı grafik nesnesi acemi kullanıcıların hızlı erişime sahip olmasını ve daha hızlı sonuçlar elde etmesini sağlamaktadır. Ayrıca, iX tanınmış Microsoft çok fonksiyonlu çubuklarını desteklemekte ve dolayısıyla tasarımcılarla kullanıcıları iç içe geçmiş menülerin baskısından kurtarmaktadır. Bu da istenen yerlere uygun emirlerin gönderilmesi anlamına gelmektedir.

iX açık bir platform çözümünden oluşmakta ve OPC standardını desteklemektedir. Kullanıcılar büyük bir sürücü havuzundan gelen protokolleri ya da üçüncü taraf OPC sunucusundan gelen bağlantıyı kullanma seçeneğine sahiptir. Bütün veriler SQL standardı ile uyumlu olarak depolanmakta, bu da hızlı ve kolay veri idaresini kolaylaştırmaktadır.

iX’in benzersiz özelliklerinden biri C#’de tamamıyla komut dizisi programlanabilir özelliğine sahip olmasıdır. Bu özellik kullanıcıların mevcut, ancak arzuya göre tanımlanması gereken nesneleri modifiye etmelerini sağlayacak bir nesne odaklı programlama dili kullanmalarına izin verir. Kişiselleştirmede sınır yoktur. Çok sayıda profesyonel öneri ve hatta açık kaynaklı kod örnekleri İnternet’te mevcuttur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers