www.endustriweb.com
NSK

NSK, dökümhanenin bir yılda 100.000 €' dan fazla tasarruf etmesini sağlıyor

Sektöründe lider bir gaz türbin kanadı üreticisi, altı haftada bir rulman arızası yaşamaya başladıktan sonra, döküm hattındaki döner bant rulman tipini değiştirmiş ve önerilen küçük bir tasarım değişikliğiyle yıllık toplam 100.095 € tasarruf sağlamıştır.

Mevcut rulmanlarının kısa servis ömrü nedeniyle üretici NSK'daki uygulama mühendislerinden oluşan uzman ekibi aramaya karar vermiştir. NSK, AIP Katma Değer Programı'nı kullanarak, arızalı rulmanları inceleyerek mevcut tasarımın tam bir değerlendirmesini gerçekleştirmiştir.

Analiz sonuçlarına göre döküm işleminde aşırı yakıcı bir çözeltinin (180°C'de %50 sodyum hidroksit) kullanıldığı belirlenmiş; ağır yük ve montajda yanlış hizalama ile birleşince rulman yağlama ve kilitlenme sorunlarına neden olduğunu ortaya çıkmıştır. Bu sorun, rulmanlardaki yetersiz sızdırmazlıkla daha da artmıştır.

NSK bu nedenle, hem agresif yakıcı çözelti girişini önleyecek hem de sızdırmazlık performansını artıracak olan keçeli silindirik makaralı rulmanlar serisine geçmeyi önermiştir. Ayrıca, kirli ortamlara karşı korumayı daha da geliştirecek ve montajı kolaylaştıracak alternatif bir döner kasnak tasarımı da önerilmiştir.
Denemeler, bu değişikliklerin rulman ömrünü iki katına çıkardığını ve böylece arıza ve bakım sürelerinde önemli bir azalmaya neden olduğunu göstermiştir. Sonuç olarak, üreticinin kalan döküm hatları da modifiye edilmiştir.

NSK’nın keçeli silindirik makaralı rulmanları, yüksek yük kapasiteleri ve gelişmiş sızdırmazlık özellikleriyle döküm atölyeleri ve diğer çelik üretim ortamlarının zorlu koşulları için ideal ürünlerdir. Rulmanların iç ve dış bileziklerinde açılan delikler, lityum gresinin yerinde doldurulmasına izin verirken, korozyon direncini artırmak için uygulanan fosfat yüzey kaplaması da artı bir avantajdır.

Döküm atölyesinde elde edilen tasarruf; rulmanlar için önceki yıllarda harcanan maliyetler, rulmanların değiştirilmesi için gereken iş gücü ve ortaya çıkan arıza sürelerinin NSK çözümü için harcanan yıllık maliyetle karşılaştırılması yoluyla bulunmuştur.

NSK keçeli silindirik makaralı rulmanlar yüksek yük kapasitesi ve gelişmiş sızdırmazlık sunar


NSK, dökümhanenin bir yılda 100.000 €' dan fazla tasarruf etmesini sağlıyor
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers