www.endustriweb.com
NSK

Doğru rulman montaj araçları ve eğitimi cam geri dönüşüm tesisinin tasarruf etmesini sağladı

NSK'nin sunduğu kısa bir eğitim ve uzman araçların kullanılması gibi basit iki önlem sayesinde cam geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren bir şirket rulman değişimi için gereken iş gücü maliyetlerini dört kat azalttı ve monte edilen rulmanların hizmet ömrünü artırdı.

Döngüsel ekonomi günümüzde farklı malzeme türleri için bir hedefken cam için aslında çok uzun zamandır standart bir uygulama. Mevcut cam geri dönüştürme zinciri kaynakların korunmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor.

Kullanılmış camları toplayıp işleyen uzman şirketler bu koruma çalışmalarında çok büyük bir rol oynuyor ve cam işleme sektörü için değerli (ikincil) bir ham madde sağlıyor. Almanya'da birçok tesise sahip benzer bir şirket, her tesiste kendi bakım ekibini bulunduruyor. Yıpratıcı cam tozunun işleme sistemlerinde ve taşıyıcı sistemlerdeki rulmanları olumsuz etkilediği için bakım teknisyenleri sürekli meşgul oluyor. Bu son derece ince toz, rulmanların içine girerek hizmet ömrünü önemli ölçüde kısaltıyor.

Sonuç olarak bakım ekibi rulmanları sürekli değiştirmek durumunda kalıyordu ve ekibin uzmanlığı ve araçlarının yeterliliği sorgulanmaya başlamıştı. Dahası, çevresel koşullardan bağımsız olarak rulman ömrünü uzatabilecek geliştirme seçeneklerinin olup olmadığı araştırılıyordu.

Bu doğrultuda cam geri dönüşüm şirketi, NSK rulman uzmanlarından yardım istedi. Uzmanlar ise geliştirme olanaklarının mevcut olduğu kararına vardı. İlk olarak NSK'nin bakım personeline sunacağı bir eğitim, söz konusu potansiyelin hayata geçirilmesine yardımcı oldu. NSK'nin uzman eğitmenleri, operatörlere rulmanların profesyonel, özel araçlar kullanarak montajı ve sökülmesi süreci ile ilgili bilgi verdi.

Bakım uzmanları rulmanları değiştirirken temizliğe son derece dikkat etmenin yanı sıra montaj ve söküm için NSK'nin sağladığı iki özel araç setini kullanmaya başladı. Montaj aleti, darbe bilezikleri ve darbe manşonunun optimum kullanımıyla montaj kuvvetlerinin rulmanın döner elemanlarına aktarılmamasını sağlıyor. Sonuç olarak soğuk montaj sırasında makaralı rulmanda mekanik hasar gerçekleşmiyor.

Sonuç olarak kullanıcı zaman kazanıyor ve doğru montaj ile rulman hizmet ömrünün uzamasıyla daha fazla kazanım elde ediyor. Sökme aleti ise rulmanın sökülmesi sırasında oluşan kuvveti çevre yapıya eşit şekilde dağıtarak hasarsız şekilde veya mil yerinden çıkartılmadan sökülmesini sağlıyor.

Bu girişimler sonucunda arızalanan rulmanların sökülmesi ve takılması için gereken süreden doğan işçilik maliyetleri dört kat azaldı. Dahası, yeni monte edilen rulmanların hizmet ömrü önemli ölçüde uzadı.

Şirket, rulmanın hizmet ömrünün artmasının yanı sıra sağlanan tasarruf sayesinde NSK'nin sağladığı uygun fiyatlı iki araç setinin maliyetini üç aydan kısa süre içerisinde çıkarttı.

1) Rulmanlar cam geri dönüşüm tesislerinde son derece zorlu koşullara maruz kalıyor. Fotoğraf: iStock.com/pixinoo


Doğru rulman montaj araçları ve eğitimi cam geri dönüşüm tesisinin tasarruf etmesini sağladı

2) NSK'nin sağladığı aletler arasında yer alan rulman sökücü, rulmanın sökülmesi sırasında oluşan kuvvetleri çevredeki yapıya eşit şekilde yayarak hasar oluşmasını önlüyor. Fotoğraf: NSK



Doğru rulman montaj araçları ve eğitimi cam geri dönüşüm tesisinin tasarruf etmesini sağladı

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers