www.endustriweb.com
NSK

NSK Self-Lube® rulman üniteleri, çelik fabrikasının 292.136€ tasarruf yapmasını sağladı

Bazı sektörler ve uygulamalar, rulmanlara oldukça zorlu görevler yüklerler. Örneğin, çelik üretiminin çalışma ortamı ve bu ortamda görülmesi olası rulman arızaları, üretim için büyük bir tehdit oluşturur. Aşırı sıcaklıklar, partikül kirlenmesi, şok yükleri, ağır yükler, su, titreşim, yüksek çalışma hızları ve ani hızlanma/yavaşlama, çelik fabrikası rulmanlarının günlük bazda maruz kaldığı tehlikelerden sadece birkaçıdır. Ancak, NSK RHP Self-Lube® serisi rulman yatakları ve rulmanlar, büyük bir çelik fabrikasında görüldüğü üzere bu sorunların üstesinden gelebilir.

Söz konusu uluslararası çelik fabrikasında cevher hazırlama sürecinde kullanılan bir döner kömür vanası, sayısı yılda üçe kadar çıkan rulman arızaları ile boğuşuyordu. Bu arızaların sebep olduğu rulman değiştirme maliyetine ek olarak üretim kaybı, arıza giderme süresi ve makine bileşenlerinde görülen hasar gibi ikincil zararlar yaşanıyordu. Fabrikanın bu maliyetli soruna bir çözüm getirmesi gerektiği açıktı.

NSK, sıcaklık taraması ve rulman durum raporu oluşturulması işlemlerini içeren, kapsamlı bir uygulama incelemesi gerçekleştirdi. Yapılan inceleme, mevcut rulmanların yüksek sıcaklıkta gerçekleştirilen işlemler için yetersiz olduğunu ve yağlama miktarı ile sıklığının ise yanlış olduğunu ortaya çıkardı. İncelemenin ardından NSK, RHP Self-Lube® dökme demir FC yatağı içinde üretilmiş ve kişiselleştirilmiş bir RHP Self-Lube® rulmanın yanı sıra bir adaptör plakası ve özel ısı yalıtımlı bir ara parça kullanılmasını önerdi.

RHP Self-Lube® üniteleri, rulman ve yatak olmak üzere iki temel bileşen içerir. Her ünite, monte edilmiş küresel dış çap ile uzatılmış iç bileziğe sahip sızdırmaz tek sıralı bir bilyalı rulmandan veya tek parçalı tasarımdan yapılmış yüksek kaliteli flanş yataktan oluşur. Daha da önemlisi, küresel dış bilezik montaj sırasında yapılan ilk yanlış hizalamaları düzenler.

İç ve dış bilezikleri sertleştirilmiş, yüksek kaliteli çelikten üretilen Self-Lube® rulmanlar, optimize edilmiş iç geometriye, iki parçalı, perçinli ve yüksek mukavemetli çelik bir kafese, yüksek performanslı grese ve dayanıklı silikon contalara sahiptir. Özellikle, çelik fabrikasında kullanılan Self-Lube® HLT rulmanlar, 180°C'ye kadarki sıcaklıklara karşı dayanıklılık gösterirken bakım ve değişim maliyetlerinin yanı sıra arıza giderme süresinin azaltılmasına da katkı sağlar.

Bu üniteler, sıkı geçme mil montajı için çeşitli kilitleme yöntemleriyle sunulur. Bu özellik, her türlü ortama yönelik eksiksiz bir sızdırmazlık çözümleri yelpazesiyle birlikte, NSK RHP Self-Lube®'un çok yönlü olarak kullanılmasını sağlar. Adından da anlaşılabileceği üzere, yeniden yağlama özelliği standarttır.

NSK mühendislerinden oluşan uzman ekip, çelik fabrikasındaki döner vana rulmanları özelinde yağlama miktarlarında ve sıklığında değişikliğe gidilmesini de önerdi. NSK, doğru bir şekilde yapıldığından emin olmak için, bir test kapsamında, yeni rulmanların montaj sürecini denetledi.

12 aydan daha uzun bir süre sonra rulmanlar hala arızalanmamıştı ve müşteri, yıllık toplam 292.136€ maliyet tasarrufu sağladı. Tasarruf edilen miktarın hesaplamasında rulman arızalarından kaynaklanan arıza giderme süresinin ortadan kalkması, sipariş edilen rulman miktarında azalma görülmesi, rulman değiştirme süresinin kısalması ve eski rulmanların aşırı ısınmasını kontrol altına almak için kullanılan basınçlı hava soğutma sisteminin kaldırılması göz önünde bulunduruldu.

NSK RHP Self-Lube® rulman üniteleri hakkında daha fazla bilgiye www.nskeurope.com/en/products/nsk-innovative-products/self-lube-units adresinden ulaşılabilir.

1) Söz konusu çelik fabrikasında cevher hazırlama sürecinde kullanılan bir döner kömür vanası, sayısı yılda üçe kadar çıkan rulman arızaları ile boğuşuyordu.


NSK Self-Lube rulman üniteleri, çelik fabrikasının 292.136€ tasarruf yapmasını sağladı

2) NSK RHP Self-Lube® HLT rulmanlar, 180°C'ye kadarki sıcaklıklara karşı dayanıklılık gösterirken bakım ve değişim maliyetlerinin yanı sıra arıza giderme süresinin azaltılmasına da katkı sağlar.


NSK Self-Lube rulman üniteleri, çelik fabrikasının 292.136€ tasarruf yapmasını sağladı

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers