www.endustriweb.com
NSK

Bir kereste fabrikası, NSK lineer kılavuzlarla duruş süresini azalttı

NSK'nın K1 yağlama üniteli lineer kılavuzları sayesinde bir kereste üreticisi, konveyörün arıza giderme süresini 12 kat azaltmayı başardı ve yıllık 77.000€'dan fazla maliyet tasarrufu sağladı.

 İngiliz kereste üreticisi, inşaat sektörü için ahşap kirişler üretmektedir. Üretim istasyonlarından birinde, bir konveyör sistemi, hızlı yön değişiklikleri ile ileri ve geri hareket gerçekleştirerek kirişleri bir işleme makinesine taşımaktadır. Bu operasyonun zorluğu nedeniyle şirket, ortalama iki haftada bir konveyörün lineer kılavuzlarını değiştirmek zorunda kalıyordu ve açıkçası bu, kabul edilemez bir durumdu.

Şirket yöneticileri, lineer kılavuzların hizmet ömrünün nasıl uzatılacağına ilişkin önerilerde bulunması için NSK ile iletişime geçti. NSK uzmanlarının arızalı birimler üzerinde yaptığı analiz, konveyör sisteminin yön değişimlerinde meydana gelen yüksek yüklere dayanamadığını ortaya koydu. Buna ek olarak, lineer kılavuzlar bazen ahşap parçacıklarının araya girmesi nedeniyle tamamen sıkışıyordu.

NSK'nın tavsiyesi, tam entegre K1 yağlama üniteleriyle donatılmış NSK lineer kılavuzlarının kullanılmasıydı. K1 üniteleri, (bir poliolefin reçinesinin gözeneklerine gömülü olan) yağı uzun bir süre boyunca kademeli olarak bırakır.

Yapılan iyileştirmeden bu yana, sistem altı aydır tek bir arıza olmadan çalışıyor. Lineer kılavuzların hizmet ömrü 12 kat arttı ve buna bağlı olarak malzeme değişimi ve arıza giderme süresinden doğan maliyetlerde ciddi azalma görüldü. NSK'nın maliyet fayda analizine göre fabrika, yıllık yaklaşık 77.800€ tasarruf etti.

K1 yağlama ünitesi, NSK'nın ürün yelpazesindeki bütün lineer kılavuzlar ile kullanılabilir. Bu örnekte de görüldüğü üzere, K1 ile donatılmış lineer kılavuzlar, olumsuz çalışma koşulları altında yüksek performans gösterir ve çok uzun bir hizmet ömrüne sahip olmanın yanı sıra bakım gerekliliğini azaltır.

Konveyör sisteminin yenilenmesiyle birlikte NSK, şirketin bakım personeline kapsamlı bir lineer kılavuz eğitimi verdi. Eğitimin kapsadığı konular arasında malzeme farklılıkları, yük kapasitesine göre ürün seçimi ve farklı lineer kılavuz türleri ve seçenekleri yer aldı. Bu eğitimlerde ayrıca K1 yağlama ünitesinin işlevi de öğretildi.

1) Bir kereste fabrikasında, bir konveyör ünitesindeki lineer kılavuzların ortalama iki haftada bir değiştirilmesi gerekiyordu. Photo: Sergei Pronin | Dreamstime.com


Bir kereste fabrikası, NSK lineer kılavuzlarla duruş süresini azalttı

2) K1 yağlama üniteli lineer kılavuzlar, kereste imalat endüstrisindeki gibi zorlu çalışma koşullarında bile uzun hizmet ömrü sundu.

Bir kereste fabrikası, NSK lineer kılavuzlarla duruş süresini azalttı
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers