www.endustriweb.com
NSK

Lastik üreticisi NSK vidalı miller sayesinde yılda yaklaşık 100.000 Euro tasarruf sağlıyor

Bir lastik üreticisi, lastik yapım makinesinin hava tamburunda vidalı milin sık sık arızalanma sorunuyla karşılaştığında, çözüm için NSK uzmanlığına başvurdu ve sorununa HTF serisi vidalı miller çözüm oldu. Bu yüksek hızlı, yüksek yük dayanımına sahip çözümü uygulamaya koyan lastik üretim tesisi, yedek vidalı mil alımlarını üçte iki oranında azaltmayı başararak yıllık 99.128 Euro tasarruf elde etti.

Gerek orijinal ekipman üreticileri (OEM) için gerekse satış sonrası hizmet müşterileri için olsun, otomotiv sektörü için üretim, arıza sürelerine çok az pay bırakan veya hiç pay bırakmayacak şekilde yoğun çalışma koşulları gerektirmektedir. Üretim prosesi bakımından kritik öneme sahip olan lastik yapım makinesinin hava tamburunda kullanılan vidalı milin sık sık arızalanma sorunuyla karşılaşan üretici, bu konuda harekete geçmesi gerektiğinin farkındaydı. Sorun, artan bakım ve üretim kapasitesini etkileyen üretim kayıplarıyla son derece pahalıya mal olmaya başlamıştı.

Projeye başlamak için şirket, doğrusal hareket uzmanı NSK'nın uzmanlığına başvurdu. Müşteriye önemli bir katma değer sağlamak için tasarlanan bir teklifin parçası olarak, NSK'nın deneyimli mühendisleri arızaya yol açan vidalı milin çalışma koşullarını inceledi ve makine uygulama incelemesi gerçekleştirdi. Ekip, mevcut vidalı milin kalitesinin ve spesifikasyonunun lastik yapım makinesinin uyguladığı yükler için yeterli olmadığını tespit etti.

NSK, durumu düzeltmek için HTF serisi yüksek yük dayanımına sahip, yüksek hızlı vidalı milin denenmesini önerdi ve bu da oldukça başarılı olarak tam teknik onay aldı.

NSK’nın HTF serisi vidalı milleri, özel bir oluk profiline ve yakın çevrenin yağlayıcı ile kirlenmesini önleyen gres tutucu A1 sızdırmazlık elemanına sahiptir. Bir başka yenilikçi özellik olarak, bu vidalı miller, ince vida adımları için SRC (Yumuşak Dönüş Kaplini) veya orta adımlar için bir uç deflektör devridaim sistemi ile donatılabilir, bu da hızı yükseltir ve gürültüyü azaltır. HTF serisi vidalı milleri kullanan herhangi bir şirket, uygun yük dağılımı sayesinde, izin verilen maksimum dinamik yük ve maksimum hizmet ömrü gibi avantajlara sahip olacaktır.

Lastik üretim tesisini HTF serisi vidalı mil ile tanıştıran NSK, hizmet ömrünü %50 oranında uzatmayı ve çalışma süresini ve verimliliği artırmayı başardı. Vidalı millerin artık daha az sıklıkta değişimine ihtiyaç duyan şirket, yılda 99.128 Euro tasarruf ediyor. Lastik üreticisi ayrıca planlanmamış arıza sürelerinin kısalması ve böylece daha düşük bakım maliyetleri üstlenmesi bakımından da avantaj elde ediyor.

1) Bir lastik üretim tesisi, üretim prosesi bakımından kritik öneme sahip olan lastik yapım makinesinin hava tamburunda kullanılan vidalı milin sık sık arızalanma sorunu yaşıyordu. Fotoğraf: Shutterstock


Lastik üreticisi NSK vidalı miller sayesinde yılda yaklaşık 100.000 Euro tasarruf sağlıyor
 
2) HTF serisi vidalı milleri kullanan herhangi bir şirket, uygun yük dağılımı sayesinde, izin verilen maksimum dinamik yük ve maksimum hizmet ömrü gibi avantajlara sahip olacaktır. Fotoğraf: NSK


Lastik üreticisi NSK vidalı miller sayesinde yılda yaklaşık 100.000 Euro tasarruf sağlıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers