www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS'nin yeni IIoT ağ geçitleri endüstriyel ekipmanların elektrik şebekeleriyle iletişim kurmasına olanak sağlıyor

HMS Industrial Networks, Akıllı Şebeke uygulamaları için yeni bir Endüstriyel IoT ağ geçitleri serisi sunuyor. Anybus SG-ağ geçitleri endüstriyel uygulamalar ve enerji protokolleri arasında iletişime olanak sağlıyor. Bu iletişim, elektrik santralleri ve enerji ekipmanlarının endüstriyel uygulamalarla etkileşim içinde olduğu "Akıllı Şebekenin" temelini oluşturuyor. SG ağ geçitleri HMS'nin Endüstriyel Nesnelerin İnternetini gerçekleştirme şeklinin bir başka örneği.

HMS'nin yeni IIoT ağ geçitleri endüstriyel ekipmanların elektrik şebekeleriyle iletişim kurmasına olanak sağlıyor
Anybus SG ağ geçitleri Akıllı Şebekeyi mümkün kılıyor

Yeni SG ağ geçitleri Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP veya M-Bus kullanan endüstriyel cihazlar ve enerji protokolleri (IEC61850 ve IEC60870-5-104) arasında iletişime olanak sağlıyor. Bu da IEC protokollerini kullanan bir elektrik santrali kontrol odasının jeneratör, sürücü, filtre ve koruma ekipmanı gibi endüstriyel cihazlara bağlanabilmesi anlamına geliyor.

SG ağ geçitlerinin hem ana birim hem de bağımlı birim olarak hareket edebilmesi nedeniyle, IEC standartları üzerinden iletişim kuran Akıllı Elektronik Cihazları (IED'ler) endüstriyel ağlara bağlamak mümkün. Böylece bu cihazların Siemens, Rockwell veya Mitsubishi gibi PLC'ler tarafından kontrol edilmesi mümkün oluyor.

Anybus SG ağ geçitleri, enerji şebekelerinde elektrikli ekipmanların uzaktan kontrolü ve yönetimine olanak sağlamak için de kullanılabiliyor. Veriler telekontrol protokolleri kullanılarak Ethernet veya 3G hücresel ağ üzerinden gönderiliyor ve ardından elektrik santrali kontrol odasında bir yazılım uygulaması tarafından veriler sunulabiliyor.


Farklı sürümler - aynı konfigürasyon


ANybus SG ağ geçitleri, çeşitli endüstriyel ağların ve iletişim standartlarının idaresine yönelik farklı sürümler halinde mevcuttur. Bu sürümler arasında I/O, Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP ve M-Bus yer alıyor. Tüm sürümler hızlı ve kolay kuruluma olanak sağlayacak şekilde komutların sürüklenip bırakıldığı aynı internet tabanlı konfigürasyon aracını kullanıyor. Başka bir mühendislik aracı gerekmiyor ve yalnızca standart bir tarayıcı yeterli oluyor.

HMS Industrial Networks Ürün Müdürü Niklas Selander şunları ifade ediyor: "Anybus SG ağ geçitleri enerji ve endüstri standartları arasındaki dönüşümün idaresine yönelik çok güçlü araçlardır. Akıllı Şebeke önemli enerji tasarrufları ve optimizasyonları sunabilir ve pazarda daha akıllı enerji çözümleri oluşturma yönünde büyük bir talep söz konusudur. Ancak Akıllı Şebekenin gerçekleşmesi için karmaşık IEC protokolleri ile endüstri dünyası arasındaki iletişimi sağlamanız gerekiyor. Yeni SG ağ geçitlerimiz tam da bu soruna çözüm oluyor. Şimdiden bir takım büyük çaplı endüstriyel müşterilerimiz bu çözümü kullanıyor."

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers