www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS'nin yeni “edge ağ geçitleri” BT sistemleri ve fabrika bölümü arasında iletişimi sağlıyor

HMS Industrial Networks, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti için yeni bir ağ geçidi sunuyor. Yeni Anybus. NET ağ geçitleri endüstriyel makinelerdeki gerçek zamanlı verinin NET-bazlı BT uygulamalarına sunulmasını sağlar. Bu da .NET programcılarının doğrudan "edge" alanının diğer tarafındaki bir PLC sisteminden veri alabileceği ve istatistik, analiz veya bakım için kullanabileceği anlamına geliyor. Birinci .NET ağ geçitleri PROFUBIS ve PROFINET için mevcuttur.

HMS'nin yeni “edge ağ geçitleri” BT sistemleri ve fabrika bölümü arasında iletişimi sağlıyor
Endüstriyel Nesnelerin İnternetini gerçekleştirmek için hızlı ve kolay bir yol

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti için temel ön koşul olarak endüstriyel uygulamaların BT sistemleri ile iletişim kurması gerekiyor. Ancak, fabrika bölümündeki işletim teknolojisi (İT) (BT altyapısından ayrılan) gerçek zamanlı iletişim için tasarlanan endüstriyel ağ sistemini ve endüstriyel Ethernet ağlarını kullanıyor. Anybus .Net ağ geçitleri bu duruma PROFIBUS veya PROFINET ağları ve çerçeve olarak .NET kullanan BT platformları arasında veri gönderip alarak çevirici olarak görev yaparak cevap veriyor. İletişim birkaç dakika içerisinde hazırlanıyor, ayrıca .NET ağ geçitleri Endüstriyel Nesnelerin İnternetini gerçekleştirmek için oldukça hızlı bir yöntemdir.

Sonuç olarak BT sistemleri endüstriyel süreçlere müdahale etmeden önleyici bakımı, KPI takibini, makine analitiklerini, veri madenciliğini, büyük veri işlemeyi, üretim istatistiklerini ve çok eşi benzeri görülmeyen erişim ve daha fazlasına erişim sağlıyor.

Çözüm basit KPI değerleri aktarımından yapısal veri türleri içeren gelişmiş mesajlara veya "büyük veri" için I/O verisinin ultra hızlı aktarımına kadar bu çözüm çeşitli kullanım alanlarına sahiptir.


Nasıl çalışır


Endüstriyel süreçlerden BT sistemlerine veri bağlanmasına ek olarak, .NET ağ geçitleri veriyi BT kısmında anlaşılır kılır. İşlevsel Teknoloji (İT) kısmı ve Bilişim Teknolojisi (BT) kısmı arasındaki bilgi alış verişi verinin nasıl belirlendiği, etiketlendiği ve BT uygulamalarına sunulduğunu tanımlayan bir hesap tablosu şablonunda tanımlanmaktadır. Hesap tablosu HMS kod oluşturucusuna yüklenir ve bu da doğrudan bir .NET uygulamasına kolaylıkla entegre edilebilen otomatik olarak özelleştirilmiş yüksek seviye C# API (olaylar ve yayınlama yöntemleri) oluşturur. Aynı zamanda PLC için özelleştirilmiş bir GSDML dosyası oluşturur.

Hem .NET hem de PLC programcıları için kolaydır

HMS Industrial Networks Ürün Yöneticisi Markus Bladh şunları kaydetti: “Anybus .NET ağ geçitleri Endüstriyel Nesnelerin İnternetini gerçekleştirmek için oldukça hızlı ve kolay bir yol sunuyor. 20 yıldan uzun bir süredir HMS fabrika bölümünde farklı standartlar arasında endüstriyel iletişim çözümleri sunuyor ve artık bu deneyimi .NET'e bir ağ geçidi sunmak için kullanıyoruz. Bu BT ve İT kısımları arasında bir köprü kurduğu için gerçekten bir 'uç ağ geçididir'. .NET programcıları endüstriyel makinelerden verilere erişim sağlarken PLC programcıları veri erişiminin kritik sistemlerine müdahale etmeyeceğinden emin olmaktadır.”

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers